Полузащитникът на Бешикташ Миралем Пянич разкри, че голямото му желание в последния трансферен прозорец е било да се завърне в Ювентус. Вместо това 31-годишният халф бе пратен от Барселона под наем в турския гранд Бешикташ.

„Бешикташ ме искаха много силно, а аз не исках да оставам в Барселона под ръководството на Роналд Куман. Щях да загубя още една година, което не е добре за мен. Куман имаше много странно отношение към мен. Никой не разбра защо, дори Лионел Меси. Той ме пита няколко пъти през миналия сезон: „Защо не те пуска в игра? Нещо случило ли се е?“.

Бешикташ е шампион на Турция и ще играе в Шампионската лига, а освен това са с бяло-черни фланелки. Желанието им да ме вземат бе страхотно, така че се надявам да се представя добре.

Имах контакти с Ювентус, но един трансферен прозорец никога не е лесен. Лично аз бих искал да се завърна в Торино и щях да дам всичко от себе си за Макс Алегри. Няма по-добър от него в подобни ситуации. Макс прави така, че всички играчи да се чувстват важни и не отнема шансовете на нито един от тях. Страхотен треньор е, говори с играчите и изстисква най-доброто от тях.

Обичам Ювентус. Свързан съм с феновете в клуба и имам отлични взаимоотношения с президента Андреа Аниели. Но във футбола трябва да гледаш напред и сега моята посока е Бешикташ.

Сега Дибала ще има страхотна отговорност върху раменете си, но той вече е голям шампион. Бях достатъчно голям късметлия да играя в един отбор с Роналдо и Меси, но мисля, че най-много съм се забавлявал да играя с Пауло. Много е лесно да бъде намерен между линиите и ако се стигне до ситуация за двоен пас, той го прави перфектно.

Дибала е страхотен играч и се нуждае от отбора, бих по посъветвал да остане в Ювентус, защото там се чувства обичан. Но всеки футболист има личен избор и е трудно да бъде съден отстрани, защото понякога се нуждае от нови предизвикателства“, каза Пянич.