Ювентус постигна първа победа през новия сезон, след като разби с 3:0 като гост Малмьо в мач от 1-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Бианконерите" решиха всичко още през първото полувреме, когато Алекс Сандро (22‘), Пауло Дибала (45‘) от дузпа и Алваро Мората (45+1‘) се разписаха. След почивката срещата буквално се доиграваше и Юве спести сили за неделното домакинство на Милан в Серия "А".

В следващия кръг на най-силния европейски клубен турнир торинци приемат Челси, а Малмьо гостува на Зенит Санкт Петербург. Мачовете са насрочени за 29 септември.


Макс Алегри отново можеше да използва южноамериканците Данило, Алекс Сандро, Родриго Бентанкур, Хуан Куадрадо и Пауло Дибала, които пропуснаха загубата с 1:2 от Наполи в последния кръг от Серия "А". И петимата започнаха титуляри, а Матайс де Лихт смени Джорджо Киелини.

Атаката на Малмьо поведоха звездата от квалификациите Антонио Чолак и Велко Бирманчевич, който се разписа и в двете срещи срещу Лудогорец от плейофа за влизане в групите на Шампионска лига.

Юве се опита да респектира съперника още от самото начало и удар с глава на Алваро Мората излезе в аут. Постепенно Малмьо заигра по-смело в предни позиции и погледна към вратата на неубедителния в последно време Войсчех Счесни, но без да го застраши.

Първото чисто голово положение дойде след 10 минути игра. Мората с чудесен пас изведе Пауло Дибала сам срещу вратаря. Аржентинецът реши да прехвърля Исмаел Диавара, но се подхлъзна, прати топката високо над напречния стълб и пропиля открилата му се възможност.

По-късно Сорен Рикс засече от воле до точката за дузпа, но далеч от целта. Така се стигна до 22-ата минута, когато Ювентус поведе. Хуан Куадрадо центрира отдясно, Родриго Бентанкур не успя да засече с глава във вратарското поле, но това стори оставеният непокрит Алекс Сандро – 1:0!

После левият защитник на гостите се размина на косъм с втори гол. Той се справи с Йо Инге Бергет, навлезе в наказателното поле и потърси далечния ъгъл на вратата. Топката обаче профуча на сантиметри от целта. Юве продължи да създава опасности и Мануел Локатели хитро изведе Мората. Той се опита да прехвърли Диавара, но вратарят изби.

В 37-ата минута шут на Локатели излезе в аут, а в самия край на полувремето гостите получиха дузпа за задържане на Ласе Нилсен срещу Мората. ВАР потвърди присъдата и Дибала не сбърка от бялата точка с удар в центъра на вратата по земя – 2:0!

Секунди по-късно кошмарът за Малмьо стана пълен. Адриен Рабио с чудесен пас изведе Мората, който този път успя да прехвърли Диавара за 3:0 за Ювентус! След почивката "бианконерите" се забавляваха и на два пъти Мората можеше отново да вкара, но не успя.

В 62-ата минута Дибала продължи с петичка към Мората, който стреля, но Диавара спаси. В 70-ата минута гол на резервата Мойс Кийн беше отменен за засада. До края шведите се опитаха да стигнат до почетно попадение и в 84-ата минута Антонио Чолак засече с глава в аут.

В 88-ата минута Кийн опита атрактивно изпълнение от въздуха, но мерникът му изневери. Секунди по-късно Диавара отказа младия нападател от първи гол след завръщането му в родния клуб. В продължението Счесни спаси шут на Олсен.

Малмьо – Ювентус 0:3

Голмайстори: 0:1 Сандро (22), 0:2 Дибала (45-д), 0:3 Мората (45+1)