Ювентус и Милан завършиха 1:1 в голямото дерби от 4-ия кръг на Серия "А", играно в Торино.

Домакините поведоха още в 4-ата минута чрез Алваро Мората, но в 76-ата се пропукаха и Анте Ребич донесе точката за гостите. Така "бианконерите" вече са в зоната на изпадащите - 18-та позиция, с едва 2 точки от началото на сезона, докато "росонерите" делят върха с Интер с по 10 пункта. Миланските грандове утре вечер могат да бъдат изместени, ако Наполи победи Удинезе като гост. 

В следващия кръг, който ще се играе в средата на седмицата, Юве гостува на Специя в търсене на първи успех през сезона в калчото, докато Милан приема Венеция.


Макс Алегри направи само една промяна след победата с 3:0 над Малмьо в Шампионска лига. Капитанът Джорджо Киелини зае мястото на Матайс де Лихт. На скамейката се завърна Федерико Киеза, който пропусна последните два мача заради мускулна контузия.

Стефано Пиоли направи две ротации от загубата с 2:3 от Ливърпул на "Анфийлд". Фикайо Томори беше преместен отдясно на защитата след травмата на Давиде Калабрия. Така в сърцето на отбраната игра Алесио Романьоли. В халфовата линия Сандро Тонали беше предпочетен пред Исмаел Бенасер.

Преди дербито Юве беше опрян до стената, защото имаше само една точка след първите три кръга на калчото, докато Милан беше с пълен актив от 9 пункта. Освен това "росонерите" спечелиха последното си гостуване на "Алианц Стейдиъм" с 3:0, което допълнително затормозяваше психически "старата госпожа".

И още в самото начало Браим Диас направи хубав пробив, който завърши с удар на Сандро Тонали, блокиран от Леонардо Бонучи. Отговорът на домакините беше феноменален. Пауло Дибала с чудесно докосване изведе Алваро Мората сам срещу Майк Менян. Испанецът пробяга половината терен, преследван от Тео Ернандес. Защитникът не го фаулира, за да не получи червен картон и №9 на Юве с чудесно прехвърлящо изпълнение матира вратаря за 1:0!

После "бианконерите" разчитаха на контри и при една от тях Менян изби изстрел на Мората. От последвалия корнер се получи меле, при който защитата на Милан изчисти. 120 секунди по-късно Дибала шутира от дистанция, но Менян отново отрази. В средата на полувремето Войсчех Счесни сигурно улови удар на Тонали. В следващите минути Юве се затвори и Мората и Дибала играха зад центъра на терена.

Това определено затрудняваше хората на Стефано Пиоли, които не можеха да стигнат до опасна ситуация. Положението за тях стана още по-лошо, след като Симон Кяер беше принудително заменен. До края на полувремето удар на Анте Ребич беше блокиран, а мерникът на Тонали изневери.

5 минути след подновяването на играта Рабио пропиля чудесен шанс. Той беше изведен и засече от движение, но много слабо и в аут. След малко повече от час игра Диас се озова на чиста позиция в наказателното поле, но се забави и със задружни усилия защитата на Юве успя да го спре.

После играта се накъса и интересните положения липсваха. В 69-ата минута шут на Рафаел Леао мина над напречния стълб. По-късно Менян изби мощно изпълнение на Данило. Така се стигна до 76-ата минута, когато Милан изравни. Рабио направи ненужен корнер и след неговото изпълнение Ребич засече с глава за 1:1!

Макс Алегри веднага взе мерки и смени Дибала с Деян Кулушевски. Но Ребич можеше да направи кошмара на "старата госпожа" пълен, ако беше уцелил вратата от удобна позиция. В 86-ата минута и мерникът на Кийн беше неточен. Срещата продължи да бъде двуостра в последните минути и Пиер Калулу шутира по диагонала, но Счесни изби. До края не падна нов гол и дербито завърши без победител. 

Ювентус – Милан 1:1

Голмайстори: 1:0 Мората (4), 1:1 Ребич (76)

Ювентус: Счесни, Данило, Киелини, Бонучи, Сандро, Куадрадо (72-Киеза), Бентанкур, Локатели, Рабио, Дибала (79-Кулушевски), Мората (66-Кийн)
Треньор: Макс Алегри

Милан: Менян, Томори, Кяер (36-Калулу), Романьоли, Ернандес, Тонали , Кесие (63-Бенасер), Салемакерс (63-Флоренци), Диас (90-Малдини), Леао, Ребич
Треньор: Стефано Пиоли

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Дибала (Ювентус); Тонали (Милан)

Снимка: БГНЕС