Треньорът на Ювентус Макс Алегри беше ядосан след равенството 1:1 с Милан в дербито от 4-ия кръг на Серия "А".

Той пое отговорност за резултата и заяви, че не бива да се допускат грешки като при изравнителния гол на "росонерите". При него Адриен Рабио извади топката в корнер, вместо да я остави на Войсчех Счесни.

"Изиграхме добро първо полувреме, с тотален контрол над случващото се на терена. Създадохме много положения и допуснахме само едно пред вратата ни. Въпреки това, в края на мача дори рискувахме да загубим. Отпуснахме се, не бяхме концентрирани. Само погледнете гола на Милан. Очевидно подценяване на ситуацията. Не е нормално да не спечелим мач, в който сме имали пълно надмощие. Трябва да работим много, наистина много".

"Важното е да разберем, че има мачове, в които трябва да покажем твърдост, решителност, воля и просто да постигнем желания резултат. Това е част от процеса по израстването на някои от играчите. Ще отбележа, че направихме грешки със смените. Трябваше да вкарам по-дефанзивни футболисти, за да запазим резултата. Поемам отговорността".

"Ако бяхме загубили, щеше да е много неприятно и Милан да има сериозна преднина пред нас. Да спечелиш отделен мач е едно, а да спечелиш титлата е нещо съвсем друго. Ако искаме да сме шампиони, не можем да си позволим грешки като тази при гола във вратата ни. Трябва да правим равенства, когато другият отбор е по-добър, а не да изпускаме точки в мачове, в които доминираме. Ядосан съм от поведението ни в последните 15 минути. Не бяхме агресивни и решителни. Когато водиш в края на мача, няма място за красота, важното е да победиш. Ако не го разберем, няма как да спечелим титлата", заяви Алегри.

Снимка: БГНЕС