Масимилиано Алегри сподели, че гостуването на Ювентус на Специя е битка за оцеляване преди петия мач за „бианконерите“ от началото на сезона в Серия А – „Старата госпожа“ е без победа от старта на кампанията и се намира в зоната на изпадащите.

Домакинското равенство 1:1 с Милан в неделя вечер ги остави на 18-а позиция, на 11 от лидера и действащ шампион Интер, а Алегри не сдържа емоциите си в тунела на „Алианц Стейдиъм“, крещейки „и искат да играят за Ювентус“ относно футболистите си. Тимът пътува до Специя в сряда на две точки зад домакините си и в търсене на дебютен успех през кампанията преди сблъсъка с Челси в Шампионска лига идната седмица.

„Поглеждайки към класирането в момента, Специя – Ювентус е шестточков мач в битката за оцеляване…трябва да бъдем реалисти, не можем да говорим за целите ни на фона на таблицата“, каза Алегри пред журналисти. 54-годишният специалист описа изблика си след двубоя с Милан като „нормален“, след като италианският гранд изпусна преднината си в резултата и дори можеше да загуби от „росонерите“.

„След почивката срещу Милан се случи същото нещо – направихме грешки, когато нямаше напрежение. Няма смисъл да говорим за миналото, това е различен отбор на Ювентус“, допълни още Алегри, който се завърна начело на „бианконерите“, след като ги изведе до пет последователни титли на Серия А в периода 2015-2019. Треньорът на Юве каза още, че Федерико Киеза ще направи втория си старт като титуляр за сезона, докато Матейс де Лихт със сигурност ще стартира в защита, след като разкри, че Джорджо Киелини има треска.