Тази вечер Ювентус посреща Челси в интересна битка от Шампионскат лига, като очакванията са Ромелу Лукаку да създаде най-големите проблеми за домакините. Белгийският футболист обаче не пази добри спомени от срещите си с “бианконерите” в периода си в Интер. Той има само една победа срещу Юве от шест опита с екипа на “нерадзурите”, като в тези двубои е отбелязал само едно попадение.

Опитният защитник на Торинци Леонардо Бонучи сподели своята “рецепта” за неутрализиране на тарана.

“Ромелу се е доказал като завършен нападател. Той сам може да печели мачовете”, заяви италианският национал в интервю за ”The Athletic".

“Когато се изправиш срещу него, трябва да си напълно съсредоточен към двубоя в рамките на 100 минути - добави той. - За съжаление на нас бранителите, няма как да се разсеем дори за 10 секунди, защото тези 10 секунди могат да се окажат фатални.

Не трябва никога да влизаш във физически сблъсък с Лукаку. Вместо това бъди готов веднага да се дръпнеш назад, защото когато отборът му владее топката, той ще се опита да мине зад гърба ти.

В наказателното поле пък той е изключителен едно на едно, заради което трябва да си агресивен, да се опитваш да разчетеш играта и да си твърд в действията си. Ако го оставиш да заеме позиция пред теб, после няма да можеш да го изместиш.”