Ювентус постигна драматична победа при гостуването си на Торино в Дерби дела Моле.

"Бианконерите" се наложиха много трудно с 1:0 в мача от 7-ия кръг на Серия "А". Единственият гол в градския сблъсък отбеляза Мануел Локатели в 86-ата минута. Той се разписа след асистенция на Федерико Киеза.

През първото полувреме "биковете" имаха надмощие, но след почивката Юве диктуваше събитията на терена и стигна до трудния, но заслужен успех.

С третата си поредна победа в калчото "черно-белите" събраха 11 точки и се изкачиха на 8-мо място. Торино остава с 8 т. и заема 11-та позиция.  


Иван Юрич, който преди мача имаше 2 победи и 3 равенства от 8 двубоя срещу Юве, избра схема 3-4-2-1. На върха на атаката беше поставен Антонио Санабрия заради контузията на Андреа Белоти. Зад него действаха взетият през лятото от Волфсбург Йосип Брекало и Саша Лукич.

Поне на хартия Макс Алегри беше заложил на схема 4-3-3, като атаката поведе Мойс Кийн. По крилата той беше подпомаган от намиращите се в отлична форма Федерико Киеза и Федерико Бернардески. Уестън Маккени също стартира, докато Хуан Куадрадо и възстановените Артур Мело и Кайо Жорже седнаха на пейката. 

Юве влезе в мача в добра форма, след като през седмицата победи с 1:0 европейския клубен шампион Челси и беше спечелил четири от последните си пет мача във всички турнири. Единствено Милан измъкна точка от "бианконерите" след 1:1 на "Алианц Стейдиъм". Торино също беше в приповдигнато настроение, след като в предходните две срещи направи 1:1 с Венеция и Лацио, а преди това надделя над Сасуоло (1:0) и Салернитана (4:0).

Юве можеше да поведе още в самото начало, след като Мойс Кийн надбяга съперник, но диагоналният му удар излезе в аут. "Бианконерите" продължиха да атакуват и Уестън Маккени не уцели вратата от чиста позиция след нова грешка в защитата на "биковете". По-късно американецът отново стреля в аут от удобна позиция.

Торино отговори чрез Вилфред Синго, но и неговият мерник беше неточен. В 22-ата минута домакините пропуснаха да поведат. Ола Айна изпълни силно тъч и хвърли топката във вратарското поле. Там Саша Лукич засече с глава, но на сантиметри от целта.

В 37-ата минута хората на Иван Юрич отново имаха шанс да открият резултата. Мойс Кийн изгуби спорна топка, тя попадна в Роландо Мандрагора, който отправи истински снаряд. Войсчех Счесни се беше пласирал добре и изби. В края на полувремето "Старата госпожа" се събуди и отново показа зъби.

Федерико Киеза проби и подаде към Кийн. Той центрира успоредно на голлинията, но там нямаше кой да засече. Топката остана във владение на Юве и Мануел Локатели стреля, но до гол така и не се стигна. На почивката Макс Алегри извади от игра Кийн за сметка на Хуан Куадрадо.

И този ход раздвижи играта в атака на "бианконерите". В 52-ата минута Куадрадо центрира перфектно в наказателното поле, Алекс Сандро засече с глава, но Ваня Милинкович-Савич с блестящ рефлекс изби с една ръка. По-късно колумбийският национал шутира, но отново сръбският вратар спаси. В 71-ата минута и Локатели отправи удар, но в аут.

В 81-ата минута Адриен Рабио нахлу опасно в наказателното поле, но пасът му към дебнещия Киеза беше пресечен. 5 минути по-късно Ювентус все пак стигна до успеха. Киеза намери Локатели пред наказателното поле. Халфът стреля силно и с помощта на гредата матира отличния в този мач Милинкович-Савич за крайното 1:0!

В добавеното време Деян Кулушевски уцели гредата и резултатът остана непроменен.

Торино – Ювентус 0:1

Голмайстор: 0:1 Локатели (86)

Торино: Милинкович-Савич, Зима, Бремер, Родригес, Синго, Лукич (65-Линети), Мандрагора, Айна (65-Ансалди), Побега, Брекало (84-Ринкон), Санабрия (76-Базели)
Треньор: Иван Юрич

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Киелини, Сандро, Киеза (89-Жорже), Маккени, Локатели, Рабио, Бернардески (80-Кулушевски), Кийн (46-Куадрадо)
Треньор: Макс Алегри

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Санабрия, Лукич, Мандрагора (Торино); Киелини (Ювентус)

Снимка: БГНЕС