Един от лидерите на Ювентус – Леонардо Бонучи, заяви, че през миналия сезон отборът е играл за Кристиано Роналдо и сега трябва да преоткрие духа си.

В последните дни на трансферния прозорец петкратният носител на Златната топка се завърна в Манчестър Юнайтед. Без него "бианконерите" започнаха сезона много слабо и за първи път от 60 години не спечелиха откриващите си четири мача в Серия "А".

Постепенно торинци се съвзеха и в момента са в серия от пет поредни победи във всички турнири. "Роналдо направи своя избор и ние го уважаваме. Миналата година играхме за него, сега групата трябва да преоткрие този дух на Юве, който беше преди пристигането му", каза Бонучи на пресконференцията преди утрешното гостуване на Зенит Санкт Петербург в среща от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

После защитникът разкри, че преди години е бил пред трансфер в руския гранд, но в последния момент е решил да остане в Юве и да се бори за мястото си в отбора.

"Преди 10 години можех да премина в Зенит. Тогавашният треньор Антонио Конте ми каза, че ще съм последен избор в списъка от защитници и мога да си търся друг отбор. Започнахме преговори със Зенит, но послушах гордостта си и реших да остана", добави Бонучи.

Срещата между двата отбора е утре от 22.00 часа наше време и треньорът Макс Алегри разкри, че европейският шампион с Италия ще е титуляр. Очаква се Бонучи да изведе Юве с капитанската лента, защото възстановеният Матайс де Лихт ще игра до него в сърцето на отбраната, а Пауло Дибала е аут заради контузия.

В класирането Ювентус е лидер с пълен актив от 6 точки, Зенит и Челси имат по 3 пункта, докато Малмьо още е с нулев актив.