Пауло Дибала ще се завърне за сблъсъка на Ювентус с шампиона на Серия А Интер, след като се възстанови от травма на бедрото, заяви старши треньорът на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри.

Аржентинският нападател е извън игра, след като получи удар при успеха на „бианконерите“ над Сампдория преди месец. Въпреки че Алегри не разкри дали 27-годишният футболист ще стартира на „Сан Сиро“ в неделя, неговото завръщане е добра новина за Юве в опита на тима да продължи с изкачването си в таблицата.

„Дибала е на разположение, добре е, направи две тренировъчни сесии със състава, така че ще бъде на линия. Съставът ни е почти напълно здрав, което е важно, защото имаме няколко двубоя преди сега и следващата пауза за националните отбори (б.ред; 8-19 ноември)“, каза наставникът на торинци.

Около 56 000 привърженици се очакват на „Сан Сиро“ в първото голямо домакинство на шампионите след увеличаването капацитета на стадионите до 75% от италианското правителство по-рано този месец. Ювентус е на седмо място в класирането, на три точки зад третия Интер след серия от четири поредни победи в Лигата, в които те впечатлиха по-скоро с борбения си дух отколкото с играта си.

Грандът обаче продължава да бъде на десет точки зад лидера в таблицата Наполи, който е без грешка от началото на сезона – осем от осем, и гостува на Рома в италианската столица, точно преди големия сблъсък в Милано. Шампионите от Интер загубиха за първи път през сезона от Лацио миналия кръг след срив през второто полувреме заради съдийски решения, но се реваншира с домакински успех със същия резултат над Шериф Тираспол в Шампионска лига през седмицата.

„Интер все още е фаворит за шампионската титла, така че ни предстои тест срещу добър отбор. Двубоят няма да бъде решаващ, според мен. Можем обаче да направим крачка напред и да продължим нашата положителна серия от резултати“, завърши Алегри.