Ювентус продължава с трагичното си представяне в Серия "А", след като загуби с 1:2 гостуването си на Верона в мач от 11-ия кръг.

В герой за домакините се превърна Джовани Симеоне, който с два ранни гола сломи "старата госпожа". Тя не успя да излезе от нокдауна до 80-ата минута, когато Уестън Маккени намали изоставането. Но за нещо повече нямаше време и "бианконерите" допуснаха втора поредна загуба и общо четвърта през сезона в калчото.

Така Юве се отдалечава от Топ 4, след като вече заема 9-то място с 15 точки. Верона вече има същия актив и се намира непосредствено пред торинци. 


Срещата на "Маркантонио Бентегоди" започна интересно и в 7-ата минута Дарко Лазович стреля отблизо в долния десен ъгъл, но Войсчех Счесни спаси.

Секунди по-късно дойде отговорът на Юве. Пауло Дибала свърши страхотна работа и намери Алваро Мората. Той се опита да вкара с петичка от непосредствена близост, но Лоренцо Монтипо го отказа с добро спасяване.

В 11-ата минута Верона поведе. Артур Мело допусна фрапантна грешка при изнасянето на топката, тя стигна до Джовани Симеоне, който нямаше как да сбърка пред опразнената врата за 1:0!

В 14-ата минута Симеоне вкара фамозен гол и Верона поведе с 2:0! Нападателят получи време да овладее топката, завъртя се и с великолепен шут в горния далечен ъгъл матира Счесни и кошмарът за "старата госпожа" стана пълен. Юве отговори с неточен удар по земя на Дибала.

В 28-ата минута Верона стигна и до трети гол, който беше отменен за фаул на Симеоне в атака. После Дибала на два пъти пропусна да намали изоставането на "бианконерите", а удар на Алекс Сандро от малък ъгъл излезе в аут.

До края на полувремето късметът отново обърна гръб на Юве и Дибала нацели гредата. Втората част започна с пореден хубав шут на аржентинския национал, който отново не попадна в целта. В 67-ата минута току-що появилият се на терена Уестън Маккени засече центриране от фаул, но Монтипо спаси.

После Юве се опита да натисне, но така и не можеше да създаде реално голово положение, а домакините дебнеха на контри, за да сложат точка на спора.

В 80-ата минута Данило намери Маккени на границата на наказателтното поле, американецът се завъртя и с мощно изпълнение върна надеждите на "старата госпожа" за нещо повече от мача – 1:2!

В 83-ата минута Никола Калинич можеше отново да сломи Юве, но диагоналният му удар мина на сантиметри от целта. В 90-ата минута Дибала можеше да изравни, но Монтипо с отлична намеса отрази и така беше с основна заслуга за победата на Верона.

Верона – Ювентус 2:1

Голмайстор: 2:0 Симеоне (11, 14), 2:1 Маккени (80)