Ювентус се измъкна на косъм от четвърти пореден мач без победа в Серия "А", след като победи с 1:0 Фиорентина с гол в 92-ата минута.

Попадението беше дело на резервата Хуан Куадрадо, а преди това не се виждаше как "бианконерите" могат да стигнат до успеха. Те отправиха първия си точен удар чак в 86-ата минута, но вторият такъв се оказа решаващ.

Издънката на Юве можеше да е още по-голяма, защото от 73-ата минута "виола" игра с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Никола Миленкович.

В класирането и двата отбора имат по 18 точки след 12 мача и делят 7-мо и 8-мо място.


Фиорентина беше по-активният отбор през първото полувреме и създаде по-опасните положения, но не успя да ги реализира. Още в началото Алваро Мората намери непокрития Пауло Дибала, който засече от движение, но много неточно.

След четвърт час игра удар с глава на Матайс де Лихт излезе в аут, след което гостите поеха контрол върху мача. Първо шут на Хосе Кайехон излезе в аут, а в 34-ата минута Рикардо Сапонара пропиля златен шанс за гол.

Той беше оставен сам в наказателното поле и стреля от чиста позиция, но над напречния стълб. Гостите продължиха да създават много проблеми на Юве с атаки по фланговете и хубаво изпълнение на Лукас Торейра не попадна в целта.

В 39-ата минута Кристиано Бираги центрира на далечната греда, Душан Влахович се измъкна и засече с глава в аут. Полувремето завърши с игра с ръка на Данило в наказателното поле, но ВАР реши, че няма дузпа.

Второто полувреме започна с шанс пред Мората. Испанският национал стреля от воле, но топката прелетя на косъм от лявата греда. После шут на Адриен Рабио също не попадна в целта.

След това Юве се опитваше да натисне, но нямаше идеи в предни позиции. Между 66-ата и 73-ата минута Никола Миленкович получи два жълти картона за поредните си фаулове в мача и остави гостите с човек по-малко на терена.

Винченцо Италиано веднага взе мерки и извади Кайехон и пусна в игра защитника Игор. Секунди по-късно Федерико Киеза и Мануел Локатели разиграха отлично помежду си и нападателят отправи истински снаряд, но горната греда спаси "виола".

В 81-ата минута гол на Мората беше правилно отменен за засада, а после испанецът отново беше изведен на чиста позиция, но ударът срещна ръката му. В 86-ата минута Киеза засече от движение, но Пиетро Терачано спаси. Това беше и първи точен изстрел за Юве в мача.

Така се стигна до 91-ата минута, когато резервата Хуан Куадрадо донесе победата за торинци. Със серия от финтове колумбиецът обърка защитата на Фиорентина и с шут от много малък ъгъл изненада вратаря за крайното 1:0!

След края на добавеното време и Киеза можеше да се разпише, но Терачано изби.  

Ювентус – Фиорентина 1:0

Голмайстор: 1:0 Куадрадо (92)

Ювентус: Перин, Данило, Де Лихт, Ругани, Сандро (46-Сандро), Киеза, Маккени, Локатели, Рабио (79-Рабио), Дибала (92-Бентанкур), Мората (88-Жорже)
Треньор: Макс Алегри

Фиорентина: Терачано, Одриосола, Миленкович, Мартинес Куарта, Бираги, Бонавентура (78-Дънкан), Торейра (64-Амрабат), Кастровили (78-Настасич), Кайехон (75-Игор), Влахович, Сапонара (74-Сотил)
Треньор: Винченцо Италиано

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Симоне Соца
Жълти картони: Данило, Ругани (Ювентус); Куарта, Миленкович, Настасич (Фиорентина)
Червен картон: Миленкович 73‘ (Фиорентина)