Лидерът на Ювентус Леонардо Бонучи заяви, че той и съотборниците му трябва да си вземат поука от разгромната загуба с 0:4 от Челси. „Бианконерите“ вече си бяха осигурили място в осминафиналите на Шампионската лига, но претърпяха най-тежкото си поражение в турнира на „Стамфорд Бридж“.

„Загубата е много тежка, но ние трябва да си извлечем поуките. Срещу подобни отбори трябва да играеш със 1000 км/ч, защото в момента, в който намалиш оборотите, биваш наказан.

Опитахме през второто полувреме да затваряме по-добре пробивите им по крилата, но не бяхме достатъчно концентрирани в тези две ситуации. Допуснахме първия гол от корнер, може би имаше и ръка. Трябваше да се представим по-добре през второто полувреме, но те ни причиниха много проблеми.

Във Висшата лига на Англия има 7-8-9 отбора, които се борят за титлата и за Шампионската лига. Трябва да научим уроците от подобни мачове и да продължим напред. Трябва да бъдем на 100% подготвени физически и психически във всеки един момент от тези мачове, в противен случай ще ни накажат. Класирахме се за осминафиналите, което беше първата ни цел и я постигнахме. Сега гледаме напред“, каза Бонучи.