Финансовата полиция в Италия е нахлула в офисите на Ювентус в Торино и Милано, съобщава Gazzetta dello Sport.
 

Акцията е заради подозрение за сериозни измами, свързани с продажбата на права и изготвянето на финансовите отчети на клуба за периода 2019-2021 година и движението на близо 50 милиона евро. Прокуратурата на Ботуша разследва шестима души, сред които президента на "бианконерите" Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който вече работи в Тотнъм.

Останалите, които са разследвани, са настоящият корпоративен и финансов директор Стефано Черато, бившият такъв Стефано Бертола, както и бившият финансов мениджър на клуба Марко Ре. Основните подозрения са за фалшиво счетоводство и финансови измами.

Италианската прокуратура излезе с официално становище по казуса:

"От петък следобед по разпореждане на прокурор, служители на финансовата полиция извършват претърсвания в офисите на клуба в Торино и Милано. Полицаи и служители на икономическа и финансова полиция в Торино, делегирани за разследванията, бяха инструктирани да намерят документация и други полезни данни, свързани с финансовите отчети на компанията, одобрени през годините от 2019 до 2021 г., по отношение на покупката и продажбата на спортните права на играчи (входящи и изходящи) и редовното оформяне на финансови отчети. Към момента дейностите са насочени към установяване на хипотезата на престъплението и данни от регистрирани на борсата фирми за издаване на фактури за несъществуващи сделки. Обект на разследването е висшето ръководство и ръководителите на отделите по финансов и спортен мениджмънт в Ювентус".