Ювентус удари само с 2:0 гостуващия Дженоа в среща от 16-ия кръг на италианската Серия „А“. С уникален гол на Хуан Куадрадо директно от корнер и попадение на Пауло Дибала „бианконерите“ стигнаха до успеха, който трябваше да бъде с много по-голямо цифрово изражение. Футболистите на Макс Алегри доминираха тотално и се скъсаха да пропускат, а вратарят на гостите Салваторе Сиригу се превърна от грешник в герой, след като пазеше като лъв след гафа си при попадението на колумбиеца и спаси своите от разгром.

Алваро Мората, Де Лийх, Дибала и Бернадески „блеснаха“ с пропуските си пред вратата на тима от Генуа.

Спечелените три точки изкачиха „бианконерите“ на петото място във временното класиране с актив от 27 точки. Дженоа остава под чертата, на 18-ата позиция с 10 пункта. По-тревожното за отбора е, че вече четвърти мач няма отбелязан гол под ръководството на Андрий Шевченко.

Хората на Макс Алегри натиснаха съперника си още след първия съдийски сигнал. Не след дълго Юве откри резултата чрез Хуан Куадрадо. В 9-ата минута колумбийският национал заби рядко срещан гол, след като матира Сиригу, пращайки топката в мрежата му директно от корнер. Куадрадо завъртя перфектно топката под гредата в далечния ъгъл, стражът на Дженоа не се ориентира по най-добрия начин, а кълбото се удари и в стълба и влетя зад голлинията – 1:0.

Ювентус доминираше тотално на терена. Сиригу с котешки рефлекс отрази удар на Бернадески в 15-ата минута. Последваха два поредни пропуска на Дибала и Бернадески. След това стражът на гостите отново спаси своите след удар с глава на Де Лихт. В 37-ата минута нидерландският защитник пак не успя да прати топката в мрежата, след като Сиригу отрази удара му с глава. При добавката Мората също направи вратаря на Дженоа герой.

Малко преди почивката испанският нападател профука поредната отлична възможност за удвояване на резултата, а последната преграда се казваше Салваторе Сиригу.

След антракта Юве увеличи натиска. Пропуските обаче продължиха. Мората и Кулушевски „блеснаха“ с неспособността си да поразят целта.

В 65-ата минута Дибала се озова сам срещу Сиригу, но не успя да го преодолее. След това и Куадрадо не намери целта.

В 73-ата минута Мойс Кийн замени Мората. Испанският таран обаче размени остри реплики с треньора Макс Алегри при излизането си от терена.

Все пак в 82-ата минута Юве стигна до втори гол. Реализира го Пауло Дибала, който получи чудесен пас от Бернадески и накара Сиригу да капитулира за втори път – 2:0.

До края не паднаха повече попадения. Юве отправи общо 26 удара по посока на вратата на съперника, а гостите - нито един. Въпреки множеството пропуски, "Старата госпожа" взе своето и продължава битката си за Топ 4 и участие в Шампионската лига догодина.

Ювентус – Дженоа 2:0

Голмайстори: 1:0 Хуан Куадрадо (9) 2:0 Пауло Дибала (82)

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Пелегрини, Бентанкур, Локатели, Кулушевски, Бернардески, Дибала, Мората

Дженоа: Сиригу, Бираски, Бани, Васкес, Камбиасо, Джилионе, Ернани, Бехрами, Туре, Екубан, Бианки