Ювентус изгуби блясъка си. Това заяви легендарният италиански треньор Фабио Капело. През миналия сезон "бианконерите" бяха детронирани от Интер след 9-годишна хегемония в Серия "А" и едва се добраха до Топ 4. Този сезон хората на Макс Алегри играят на приливи и отливи и голямата цел отново се очертава класиране в зона Шампионска лига.

"Ювентус има качества, но те са далеч от тези, които сме свикнали да виждаме. Да вземем за пример Алекс Сандро и Хуан Куадрадо. Преди те винаги натискаха здраво и се включваха в атака, сега това не се забелязва. Разбира се, Куадрадо си остава голяма класа. Отборът не играе лошо, но създава твърде малко положения, точно в това е разликата. Като че ли загуби блясъка в играта си. Алваро Мората изглежда изолиран в предни позиции. Мисля, че той се чувства по-добре с нападател като Мойс Кийн до себе си. Нека видим какво ще стане като Пауло Дибала се завърне, дали Макс Алегри ще реши да ги използва заедно. Това ще е трудно, но не и невъзможно", смята Капело.

След коледните празници Юве посреща Наполи и ще търси задължителна победа, защото в момента изостава на 5 точки от южняците. 

Снимка: БГНЕС