Ювентус се съвзе от тежката загуба с 1:2 от Интер за Суперкупата на Италия с победа 2:0 над Удинезе у дома в мач от 22-ия кръг на Серия "А".

През всички 90 минути "бианконерите" диктуваха събитията на терена, а головете бяха дело на Пауло Дибала (79) и Уестън Маккени (79).

С успеха Юве събра 41 точки и се изравни с 4-ия в класирането Аталанта, но отборът от Бергамо е с два мача по-малко. Удинезе остава на 14-та позиция с 20 пункта.


През първото полувреме Юве диктуваше събитията на терена, отправи общо 7 удара към вратата на гостите, но само един беше точен. Той обаче се превърна в голов.

Това стана в 19-ата минута, когато Мойс Кийн намери Пауло Дибала фронтално срещу вратата. Перлата на "Старата госпожа" овладя и с хубав удар не остави шансове на вратаря Даниеле Падели за 1:0! 

После Уестън Маккени и Деян Кулушевски имаха нелоши положения, но не се възползваха. На Войсчех Счесни му се наложи да се намесва един път след шут на Бето и го направи без особени затруднения. 

До края на полувремето далечно изпълнение на Дибала не попадна в целта. На почивката Макс Алегри вкара в игра Мануел Локатели и Федерико Бернардески за сметка на Артур Мело и Кулушевски.

В началото на второто полувреме Удинезе се опита да натисне Юве, но така и не стигна до голово положение. След час игра Хуан Куадрадо се опита да изненада Падели с директен удар от фаул, близо до тъча. Ветеранът обаче внимаваше и изби.

В 65-ата минута торинци организираха страхотна атака с пасове по земя. В нейния край Маккени и Дибала размениха няколко подавания и аржентинецът шутира, но в аут.

По-късно Падели спаси удар на Бернардески, а в 79-ата минута Ювентус вкара гола на успокоението. Дибала с хубаво подаване намери Матия Де Шилио.

Той овладя на гърди и центрира меко на границата на вратарското поле. И там Маккени след куп пропуски с глава най-накрая се разписа, за да вкара третия си гол за сезона в калчото – 2:0!

До края Удинезе изпусна два добри шанса да намали изоставането си и резултатът остана непроменен.

Ювентус – Удинезе 2:0

Голмайстор: 1:0 Дибала (19), 2:0 Маккени (79)