Големият италиански треньор Фабио Капело обяви, че той и настоящата звезда на Милан Златан Ибрахимович нямало да напуснат Ювентус, ако не се беше разразило Калчополи. 75-годишният легендарен специалист и Ибра бяха при „бианконерите“ в периода 2004-2006 година. Двамата обаче напуснаха гранда от Торино след избухването на скандала с уредени мачове в италианския шампионат.

Капело пое Реал Мадрид, а Златан се премести в Интер.

„Юве стимулираше неговия състезателен дух. Без Калчополи, както аз, така и Златан щяхме да останем в клуба. Сега той е едновременно футболист и треньор. Той може и да не е същият атлет като преди, но носи със себе си ценен опит.“, обяви Капело пред „Sportweek“.

Той коментира и предстоящото дерби между Юве и Милан.

„Мачът между Милан и Ювентус е труден за дешифриране. И двата отбора се нуждаят от победата. Милан трябва да бъдат внимателни, защото Юве отново стават солидни и преоткриват своя дух. Ювентус са труден опонент, с който да се справиш“, каза той.

„Не вярвам на тези треньори, които твърдят, че не вземат предвид съперника, когато планират своите мачове. Не бива да се концентрираме само върху себе си, това е сериозна грешка от арогантност. Всички тимове имат и силни, и слаби страни. Трябва да ги познаваш, за да знаеш къде да ги удариш“, обяви още Капело, който постигна големи успехи начело на Милан.