Ювентус тресна с 2:0 неудобния си съперник Верона в среща от 24-ия кръг на италианската Серия „А“ и се изкачи на четвъртото място в класирането. Успехът за „бианконерите“ в мъглата на „Алианц Стейдиъм“ донесоха дебютиращите им две нови зимни попълнения Душан Влахович и Денис Закария. Скъпото ново сръбско бижу на Юве откри резултата през първото полувреме и излезе начело при реализаторите в Калчото, а швейцарецът вкара успокоителното попадение след почивката.

Така Влахович и Закария дебютираха с голове, а „бианконерите“ записаха десети пореден мач без загуба. Хората на Макс Алегри сложиха и край на негативната си серия от четири мача без победа срещу Верона.

Юве вече е четвърти във временното класиране с актив от 45 точки. Верона остава на 9-ата позиция с 33 пункта.

Зимните попълнения на „бианконерите“ Душан Влахович и Денис Закария започнаха като титуляри и записаха своите официални дебюти. Сръбският голаджия водеше атаката на домакините.

Юве стартира доста мощно и агресивно срещата. Именно пред новото скъпо бижу на „Старата госпожа“ Душан Влахович се откри първата отлична възможност за отбелязване на гол. Рабио в 7-ата минута подаде към сърбина, който стреля от границата на наказателното поле, но Монтипо спаси.

Влахович не трябваше да чака дълго за дебютния си гол с екипа на Ювентус. Той откри резултата в 13-ата минута, забивайки общо 18-ото си попадение от началото на сезона в италианската Серия „А“ и първо за „бианконерите“. Вратарят Шчесни прати топката към центъра на терена, където Влахович спечели единоборство, а топката попадна у Дибала, който с едно докосване изведе нападателя пред наказателното поле и голаджията копна елегантно кълбото и прехвърли Монтипо – 1:0.

Сръбският нападател продължи да е главно действащо лице на терена. В средата на полувремето в рамките на две минути Влахович на два пъти падна в пеналта, искайки дузпи, но съдията и ВАР не отсъдиха такава при нито една от ситуациите. При втората от тях останаха съмнения, че по-скоро Юве трябваше да получи право да изпълни удар от бялата точка.

Гостите отправиха първия си по-сериозен изстрел чак в 29-ата минута, но шутът на Лазович профуча високо над вратата.

Хората на Макс Алегри продължиха да стоят по-добре на терена, макар че Верона владееше повече топката.  В 38-ата минута Влахович пропиля отлична възможност за удвояване на резултата. Той получи пас от Мората отляво, засече топката, но тя премина край лявата греда.

Малко след антракта Лазаня пробва да преодолее Шчесни от малък ъгъл, но полският страж изби в корнер. Гостите натиснаха сериозно „бианконерите“ в началните минути на второто полувреме и ги принудиха да се бранят. Малко след това Шчесни се намеси при коварно центриране.

В 58-ата минута Тамезе би над вратата. Напрежението пред вратата на Юве растеше, но вместо до изравняване се стигна до втори гол в мрежата на Верона. Домакините организираха перфектна контраатака, при която Мората изведе отлично Денис Закария, който матира Монтипо за 2:0 и също откри головата си сметка с екипа на „Старата госпожа“.

След попадението настроението в играта на Юве отново се повиши. Дибала и Рабио имаха шансове да увеличат преднината на своите, но Монтипо прояви класа при ударите им. В последните минути Влахович също не успя да го преодолее.

До края Вероня така и не успя да стигне поне до почетно попадение.

Ювентус – Верона – 2:0

Голмайстори: 1:0 Душан Влахович (13), 2:0 Денис Закария (61)

Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Киелини, Де Шилио, Закария, Артур, Рабио, Дибала, Мората, Влахович

Верона: Монтипо, Касале, Гюнтер, Чечерини, Лазович, Велозо, Илич, Депаоли, Барак, Тамезе, Лазаня