Ювентус и Торино завършиха 1:1 в първи мач от 26-ия кръг на Серия "А", игран на "Алианц Стейдиъм".

"Биковете" могат да съжаляват, че не постигнаха първа победа като гост над градския съперник от 1995 г. насам, защото се представиха много силно.

Матайс де Лихт откри резултата в началото на сблъсъка след изпълнение на корнер, но в средата на второто полувреме Андреа Белоти донесе точката за хората на Иван Юрич.

Така Юве заема 4-то място с 3 точки пред Аталанта, който има два мача по-малко. Торино прекъсна серията си от две поредни загуби и се намира на 10-та позиция с 33 т.


Юве започна мача директно на последна предавка и натика Торино в половината му. В 11-ата минута удар на Адриен Рабио премина встрани от дясната греда, но само 120 секунди по-късно "бианконерите" поведоха.

Хуан Куадрадо центрира от корнер на далечната греда, където Матайс де Лихт засече хладнокръвно с глава за 1:0! Голът вдъхнови домакините и после Роландо Мандрагора едва не си вкара автогол, а Ваня Милинкович-Савич спаси шут на Пауло Дибала.

Постепенно "Биковете" заиграха по-агресивно и изнесоха играта в половината на Юве, но така и не успяха да създадат 100%-во голово положение. До края на полувремето домакините оцеляха с експерименталната си защита и се оттеглиха на почивката с гол преднина.

Втората част започна с неточно изпълнение на Уилфред Синго, а в 50-ата минута Мандрагора стреля под напречния стълб, но слабо и Войсчех Счесни изби. Ювентус отговори със силен удар на Дибала, който излезе в аут. После перлата на "Старата госпожа" получи контузия и на негово място в игра се появи Уестън Маккени.

След малко повече от час игра Торино изравни. Йосип Брекало развинти Куадрадо и центрира на близката греда. Алекс Сандро увисна и Андреа Белоти засече от движение за 1:1!

В 64-ата минута обратът можеше да е пълен. Юве отново се пропука от зоната на Куадрадо, Мандрагора овладя и стреля, но за късмет на Счесни, се получи рикошет и топката не влезе във вратата.

До края Ювентус се опита да натисне, но така и не стигна до нов гол и дербито завърши без победител.

Ювентус – Торино 1:1

Голмайстори: 1:0 Де Лихт (13), 1:1 Белоти (62)

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Пелегрини (46-Де Шилио), Де Лихт, Алекс Сандро, Рабио, Локатели (74-Артур), Закария, Дибала (54-Маккени), Влахович (74-Кийн), Мората

Торино: Милинкович-Савич, Джиджи, Бремер (89-Бонджорно), Родригес, Синго (79-Ансалди), Мандрагора, Лукич, Войвода, Брекало (75-Пяца), Побега, Белоти (79-Санабрия)

Снимка: БГНЕС