Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана доволен от победата с 1:0 над Специя в мач от 28-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

"Бианконерите" спечелиха с гол на Алваро Мората в средата на първото полувреме и затвърдиха 4-то си място в класирането. След срещата обаче тактикът от Ливорно заяви, че Уестън Маккени няма да играе повече този сезон.

Американецът получи контузия при равенството 1:1 с Виляреал в Испания в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. Така Маккени се присъединява към Федерико Киеза, който също е аут за дълго време.

Относно Пауло Дибала, който получи поредна травма, Алегри каза: "Разочароващо е, защото тренира  с нас и получи мускулен проблем. За щастие, не е нищо сериозно. Надявам се да се върне срещу Сампдория, ако не, да е готов за Виляреал".

За самия мач със Специя, Алегри каза, че в отбора се усеща умора заради многото травми, което скъси скамейката му. "Ако искате да постигнете целта си, трябва да има победи с мъка. Мач никога не се печели лесно. Хората бързо забравят, че през първите ми пет години, имахме много победи с по 1:0, в които последните 20 минути прекарвахме в нашата половина", добави спецът.

Юве вече е в серия от 14 поредни мача без загуба в калчото, в които постигна 9 успеха. 

Снимка: БГНЕС