Ювентус записа трета поредна победа в италианската Серия „А“, след като потрепери, но и с доста късмет удари с 3:1 Сампдория като гост в среща от 29-ия кръг. Домакините имаха шанс да стигнат и до нещо повече в мача, но Антонио Кандрева изпусна дузпа в 74-ата минута.

С този успех „бианконерите“ не само се бетонираха в Топ 4, но се доближиха и само на 4 точки от лидера Милан, който играе срещу Емполи по-късно тази вечер. В герои за Юве се превърнаха Алваро Мората, който вкара 2 гола и вратарят Войчех Шчесни, пазил като лъв и спасил дузпа.

Хората на Максимилиано Алегри очевидно излязоха на терена и с мисъл за предстоящия реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Виляреал. Въпреки това гостите на практика узакониха победата си още през първото полувреме.

Нелеп автогол на Мая Йошида даде преднина на гранда от Торино, а Алваро Мората от дузпа предреши крайния изход. След почивката домакините пробваха да се върнат в мача. Златен шанс пропусна Антонио Кандрева, който не успя да преодолее Войчех Шчесни от дузпа. Малко преди края Абделхамид Сабири заби гол за генуезци, които търсеха точката, но не успяха да се доберат до нея. Вместо това Мората вкара втория си гол в мача и подпечата победата на „Старата госпожа“.

Така хората на Макс Алегри събраха актив от 56 точки на четвъртото място. Сампдория остана на 16-ата позиция с 26 пункта.

Новата суперзвезда на Юве Душан Влахович остана на резервната скамейка. Това даде шанс на Мойс Кийн да си партнира с Алваро Мората в нападение.

Двубоят започна в спокойно темпо. В 22-ата минута Шчесни спаси удар отдалеч на Кандрева. След това „бианконерите“ развиха скоростна атака, при която Хуан Куадрадо пусна остър пас към Кийн, а в опита си да го пресече Мая Йошида прати кълбото собствената си мрежа – 0:1.

В 34-ата минута Омар Коли извърши фаул в пеналта срещу Мойс Кийн и реферът отсъди дузпа. Алваро Мората не сгреши от бялата точка – 0:2. Почивката дойде при този резултат.

След антракта домакините видимо се активизираха, възползвайки се и от успокоението в редиците на "бианконерите". В 49-ата минута Йошида стреля с глава след центриране от корнер, но не уцели целта. Десетина минути  Мануел Локатели изведе Кийн, но  Фалконе излезе и отрази изстрела на щурмовака.

Двубоят продължи в скучно темпо, въпреки опитите на домакините да се върнат в мача. В 65-ата минута Капуто пробва воле, което профуча покрай вратата на гостите.

По-напористата игра на Сампдория даде резултат. Генуезци получиха право да изпълнят дузпа, след като в 73-ата минута Адриен Рабио игра с ръка в пеналта. Шчесни обаче реагира блестящо и спаси удара на Кандрева от бялата точка. В 76-ата минута влезлият като резерва Влахович се справи с Коли и нанесе шут в близкия ъгъл на вратата, но Фалконе спаси.

"Моряците" все пак стигнаха до гол в 84-ата минута. Тогава резервата Абделхамид Сабири изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в гърба на Мората и се озова в мрежата на Шчесни.

В 88-ата минута обаче Мората уби надеждите на Сампдория поне за хикс с втория си гол в срещата, фиксирайки крайното 1:3 за Юве. Испанският стрелец вкара с глава след пас на Локатели.

Сампдория – Ювентус 1:3

Голмайстори: 0:1 Мая Йошида (23' - автогол), 0:2 Алваро Мората (34' - дузпа) 1:2 Абделхамид Сабири (84'), 1:3 Алваро Мората (88')

Сампдория: Фалконе, Бережински, Йошида, Коли, Ауджело, Кандрева, Ринкон, Торсби, Сенси, Капуто, Куалярела

Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Ругани, Пелегрини, Куадрадо, Локатели, Артур, Рабио, Кийн, Мората