Ювентус победи с 2:1 като гост Каляри в мач от 32-ия кръг на Серия "А".

През всички 90 минути "бианконерите" бяха с класи над домакините, но в 10-ата минута позволиха на Жоао Педро да открие резултата, с което затрудниха ситуацията си.

С голове на Матайс де Лихт (45) и Душан Влахович (75) Юве все пак стигна до обрата. С успеха торинци събраха 62 точки и заемат 4-то място. Каляри е точно над чертата на изпадащите – 17-та позиция, с 25 т.


Юве започна мача по-добре, но удар на Душан Влахович беше блокиран. Каляри обаче не се стресна и откри резултата в 10-ата минута. Разван Марин намери Жоао Педро, който с прецизен шут в горния ляв ъгъл матира Войсчех Счесни за 1:0!

"Бианконерите" веднага се хвърлиха в атаки, но Влахович и Пауло Дибала изпуснаха от добри позиции. В средата на полувремето Лука Пелегрини стреля, топката се отби в Адриен Рабио и влетя зад Алесио Краньо. Но ВАР се намеси, защото рикошетът беше в прилепената ръка на френския национал и голът беше отменен.

След малко повече от половин час игра Дибала изпълни фаул от добра позиция, но в аут. После Краньо спаси далечен удар на аржентинеца, а Рабио не уцели вратата.

В 45-ата минута Краньо спаси силен изстрел и на Хуан Куадрадо, но малко по-късно Юве изравни. Колумбиецът намери Матайс де Лихт, който засече с глава отблизо за 1:1.

Второто полувреме започна с отменен гол за засада на Джорджо Киелини. След това Юве натискаше, но трудно стигаше да опасности.

В 67-ата минута Влахович засече от движение в аут. В 71-ата минута Куадрадо пропиля възможност за пълен обрат, след като не уцели вратата. 

До този момент головите възможности бяха 1:18, но гостите така и не можеха да поведат. В 74-ата минута Влахович с лекота премина през няколко защитници, но отново Краньо спаси.

Малко по-късно логичното се случи и Юве най-накрая вкара и второ попадение. Дибала изведе Влахович през центъра на защитата и той чукна топката покрай вратаря за крайното 2:1!

Каляри – Ювентус 1:2

Голмайстори: 1:0 Жоао Педро (10), 1:1 Де Лихт (45), 1:2 Влахович (75)

Каляри: Краньо, Алтаре, Ловато, Карбони, Беланова, Дейола (79-Балде), Марин, Далберт (58-Рог), Ликоянис (79-Оберт), Жоао Педро, Паволети (67-Перейро)
Треньор: Валтер Мадзари

Ювентус: Счесни, Пелегрини, Киелини, Де Лихт, Данило, Рабио (68-Бернардески), Артур, Закария, Куадрадо (86-Бонучи), Влахович, Дибала (81-Кийн)
Треньор: Макс Алегри

Ст.: "Сардиния Арена"
Съдия: Даниеле Кифи
Жълти картони: Ликоянис (Каляри); 

Снимка: БГНЕС