Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри не съжалява за завръщането си в Торино, за да работи в клуба за втори път, въпреки че и досега се бори да трансформира представянето на "бианконерите".

Алегри, който спечели пет поредни титли в Серия А по време на първия си период в Ювентус между 2014 и 2019 година, наследи Андреа Пирло миналия май, но имаше малко успехи през настоящата кампания. Грандът от Торино заема четвърто място в италианския шампионат.

"Абсолютно не", каза цитираният от БТА Алегри на пресконференция в петък, когато беше попитан дали съжалява за завръщането си.

"Върнах се много щастлив и все още съм такъв. Имам син на десет години, който живее в Торино и изборът беше направен поради тази причина. Исках да изградя нещо хубаво, не съжалявам", коментира още специалистът.

Ювентус отпадна на осминафиналите в Шампионската лига за трети пореден сезон и изостава от лидера в местното първенство Милан с шест точки преди съботния си двубой срещу Болоня.

"Би било хубаво да бяхме продължили напред в Шампионската лига. Нека вървим стъпка по стъпка и да се подготвим за Болоня. Остават още шест мача, от които последните два са срещу отбори зад нас в класирането", добави треньорът на Ювентус.

Масимилиано Алегри също разкри, че защитникът Леонардо Бонучи може да започне в състава в събота, след като се възстанови от контузия.