Болоня поднесе голямата изненада в 33-ия кръг на Серия "А", след измъкна 1:1 като гост на Ювентус.

Гостите поведоха в началото на второто полувреме чрез Марко Арнаутович, но голямата драма настъпи в самия край на мача. В 84-ата минута Адама Сумаоро беше изгонен след намесата на ВАР. Той спъна откъсващия се сам срещу вратаря Алваро Мората.

Гари Медел побесня от решението и също получи директен червен картон. С двама души повече на терена Юве успя да стигне до гол чрез Душан Влахович в 95-ата минута, но за повече нямаше време и гостите си тръгнаха с точка от "Алианц Стейдиъм".

Иначе "бианконерите" уцелиха и две греди, а за целия мач създадоха 19 голови положения, отправиха 16 удара, но само 3 бяха точни и в крайна сметка това натежа.

В класирането Юве остава на 4-то място с 63 точки, но Рома може да се доближи само на 3 пункта от торинци, ако в понеделник победи Наполи като гост. Болоня заема 13-та позиция с 38 т.


Първото полувреме премина на високо темпо и имаше интересни положения и пред двете врати.

Очаквано Юве започна по-добре и хубаво изпълнение на Пауло Дибала в 4-ата минута излезе в аут. После и Рикардо Орсолини не уцели вратата за Болоня, а в 11-ата минута Душан Влахович засече с глава над напречния стълб.

След четвърт час игра Дибала стреля хубаво от фаул, но отново мерникът му изневери. 180 секунди по-късно Орсолини отново не уцели вратата, същото стори и Влахович в средата на полувремето.

В 25-ата минута Марко Арнаутович шутира точно, но право в ръцете на Войсчех Счесни. В 37-ата минута бомбено изпълнение на Данило към далечната греда за пореден път излезе в аут.

До края на полувремето така и не падна попадение, въпреки че Юве имаше 8 голови възможности, но нито един точен удар към Лукаш Скорупски.

Второто полувреме започна с невероятна възможност пред Болоня. Арнаутович получи с гръб към вратата, завъртя се и стреля, Счесни замръзна, но видя как топката минава на милиметри от целта.

Отговорът на Юве беше светкавичен. Лука Пелегрини центрира от фланга, Алваро Мората и Влахович се разминаха, но Адриен Рабио дебнеше на втора греда. Французинът засече, но от метър пред голлинията не уцели вратата.

В 52-ата минута Болоня поведе. Арнаутович беше чудесно изведен в наказателното поле, финтира Счесни и с удар по земя откри резултата – 1:0! Юве веднага се хвърли в атаки и след мощно изпълнение на Матия Де Шилио, се стигна до корнер. След него Данило засече с глава, но в гредата.

После Скорупски изби удар с глава на Матайс де Лихт и след това опасностите пред вратата на Болоня липсваха чак до 80-ата минута. Тогава Влахович изведе Мората, който беше бутнат пред наказателното поле. Топката попадна в Хуан Куадрадо, който уцели гредата пред празната врата.

Но след намесата на ВАР драмата стана пълна. Беше даден фаул за Юве на границата на наказателното поле за нарушение срещу испанския нападател, а Адама Сумаоро беше изгонен като последен в защитата. Гари Медел скочи на съдиите, получи директен червен картон и Болоня остана с девет души на терена.

Фаулът беше изпълнен от Влахович, но в аут. В 8-минутното продължение Юве хвърли всичко в атака, но шут на Леонардо Бонучи също излезе в аут. В 95-ата минута "бианконерите" все пак изравниха. Мората стреля със странична ножица, но Влахович с ключова добавка с глава вкара за 1:1!

До края Болоня геройски удържа равенството.

Ювентус – Болоня 1:1

Голмайстори: 0:1 Арнаутович (52), 1:1 Влахович (95)

Ювентус: Счесни, Де Шилио (86-Кийн), Де Лихт (59-Бонучи), Киелини (74-Сандро), Пелегрини (59-Закария), Куадрадо, Данило, Рабио, Дибала (59-Бернардески), Влахович, Мората
Треньор: Макс Алегри

Болоня: Скорупски, Сумаоро, Медел, Теате, Хики, Сванберг (74-Ебишер), Схаутен, Сориано (74-Касиус, 89-Домингес), Дайкс, Арнаутович (65-Бароу), Орсолини (89-Бонифаци)
Треньор: Мирослав Танжга

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джан Лука Саки
Жълти картони: Куадрадо (Ювентус); Теате, Сванберг, Арнаутович, Медел (Болоня)
Червени картони: Медел 84‘ (Болоня), Сумаоро 84‘ (Болоня)

Снимка: БГНЕС