Ювентус обърна Сасуоло в края и спечели с 2:1 като гост в мач от италианската Серия "А", игран на стадион "Мапей". Четвъртият Юве събра 66 точки и изостава с една от третия Наполи, както с осем от лидера Милан. Десетият Сасуоло остава с 46 пункта.

Домакините имаха видимо игрово превъзходство над доскорошния местен хегемон, което се изразяваше както в отправените удари (12:6), така и в притежанието на топката (63:37%) през първата част.

Един от най-дейните на терена беше Джакомо Распадори, който имаше няколко възможности и откри резултата в 39-ата минута след хитра асистенция на Доменико Берарди. Реализаторът за Сасуоло не показа милост и за малко да скъса мрежата със снаряд в близкия ъгъл.

Интересното е, че колосът от Торино се измъкна буквално в последната минута на първото полувреме, когато Пауло Дибала изравни със страховита тупалка с левачката. Грешникът при гола на домакините Алваро Мората беше замесен и тук в противоречива ситуация, за която от Сасуоло имаха претенции за нарушение. Вълнуващо беше и в добавеното време на първото полувреме, когато Мората изпусна добро положение с глава.

Мората можеше да вкара с глава в началото на второто полувреме, но стражът Консили спаси. Леонардо Бонучи пък се размина с топката до самата голлиния в критичен момент за домакините, които все пак оцеляха.

Ювентус стана по-активен през второто полувреме, но Сасуоло отново имаше предимство по отношение на изстрелите, макар те да бяха сравнително безопасни. В средата на второто полувреме Кириакопулос отправи много опасен удар, профучал покрай гредата.

Де Шилио и Мойс Кийн за малко да изтормозят отбраната на Сасуоло двайсетина минути преди края, но Консили внимаваше след грешката в отбрана на Кирикеш. В 85-ата минута беше ред и на Юве да потрепери, но Шчесни улови отклонения шут на Скамака, а малко лед това вратарят на домакините отказа Рабио.

Така от нищото дойде 88-ата минута, в която Ювентус сътвори пълен обрат.  Мойс Кийн се завъртя, проби защитата на противника и вкара майсторски с левачката по диагонала! 

Статистиката след последния съдийски сигнал показа 22:10 удара за Сасуоло и 63% владеене на топката за домакините. Добрата новина за Юве е, че тимът практически се бетонира на четвърто място, след като петият Рома остава на осем пункта зад "бианконерите".

 

Сасуоло - Ювентус 1:2

1:0 Джакомо Распадори - 39'

1:1 Пауло Дибала - 45'

1:2 Мойс Кийн - 88'