С два гола на Леонардо Бонучи Ювентус постигна трудна победа с 2:1 над Венеция в мач от 35-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Последният в класирането създаде неочаквани трудности на "бианконерите", които определено не играха и на 100%.

Капитанът на "Старата госпожа" откри резултата в 7-ата минута, но в 71-ата Матия Араму изравни. Само 5 минути по-късно Бонучи донесе успеха за домакините.

Така три кръга преди края на сезона, Юве се нуждае само от една победа, за да си гарантира място в Топ 4. Венеция остава на последната 20-та позиция с 22 точки и е въпрос на време и математически да изпадне. 


Юве започна мача мощно и още в 3-ата минута Денис Закария пропусна да открие резултата. Швейцарският национал стреля от движение, но покрай напречния стълб. 60 секунди по-късно Лука Пелегрини отправи истински снаряд, който срещна напречния стълб.

После Юве имаше претенции за дузпа, но след проверка на ВАР, такава не беше отсъдена. От последвалия фаул дебютантът като титуляр за "бианконерите" – Фабио Мирети, центрира. Матайс де Лихт свали с глава към Леонардо Бонучи, който засече за 1:0!

Венеция погледна по-смело в предни позиции и след четвърт час игра Матия Араму шутира, но Войсчех Счесни спаси. В 23-ата минута Тома Анри отправи опасен удар, който премина на милиметри от десния страничен стълб.

В 32-ата минута Алваро Мората си освободи пространство в наказателното поле, но опитът му премина малко встрани от лявата греда. В 57-ата минута Адриен Рабио центрира хубаво към Данило, който беше на чиста позиция, но бразилецът не успя да нанесе хубав удар.

После Венеция натисна и в 68-ата минута Араму стреля от фаул, но Счесни изби. Секунди по-късно хубаво негово изпълнение излезе в аут, но в 71-ата минута гостите изравниха. Амару беше оставен фронтално срещу вратата и с невероятно изпълнение от въздуха матира Счесни за 1:1!

Но само 5 минути по-късно Юве отново поведе. След центриране от корнер, Данило свали към Бонучи, който засече точно пред вратата за крайното 2:1!

Ювентус – Венеция 2:1

Голмайстори: 1:0 Бонучи (7), 1:1 Араму (71), 2:1 Бонучи (76)

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Пелегрини (58-Сандро), Рабио, Мирети (79-Артур), Рабио, Бернардески (58-Дибала), Мората, Влахович (79-Киелини)
Треньор: Макс Алегри

Венеция: Маенпаа, Матею (86-Окереке), Калдара, Чекорини, Хапс (86-Улман), Чърнигой (64-Perec), Вака, Ампаду, Куизанс (46-Кийине), Араму, Анри
Треньор: Андреа Сончин

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Алесандро Пронтера
Жълти картони: Закария, Пелегрини, Сандро (Ювентус); Кийине, Араму, Хапс (Венеция)

Снимка: БГНЕС