Ювентус започна преговори за привличането на звездата на ПСЖ Неймар. Бразилецът се оказа нежелан в парижкия гранд, въпреки че наскоро договорът му бе автоматично продължен до 2027 г и според него техничарят ще взима 850 000 паунда на седмица.

В последните седмици обаче се заговори, че ПСЖ иска да се отърве от бразилеца, а според испанското издание „Ас“ агентите на нападателя вече търсят варианти. Барселона към момента не е сред опциите заради тежкото финансово положение в клуба. Поради тази причина агентите на Неймар смятат, че Ювентус е перфектния вариант за бъдещето на бразилеца.

Торинският гранд няма как да отговори на моментната заплата на Неймар в Париж, но пък по подобен начин клубът се спазари с Пол Погба и Анхел Ди Мария. Трансферите на последните двама все още не са официално обявени.

Смята се, че в Европа към момента единствено Нюкасъл може да даде заплата, близка до тази в ПСЖ на Неймар. За момента обаче бразилецът не е особено впечатлен от възможността да премине при „свраките“.