Ювентус изигра много безличен мач при гостуването си на Сампдория и допусна първа издънка за новия сезон, след като срещата от 2-ия кръг на Серия "А" завърши 0:0.

За всички 90 минути на стадион "Луиджи Ферарис" "бианконерите" бяха изключително безидейни в атаката, а гредата на два пъти ги спаси от загуба.

Най-чистото положение за Юве изпусна Хуан Куадрадо, който не успя да преодолее Емил Аудеро от наказателното поле, а ВАР правилно отмени гол на Адриен Рабио.

Така торинци имат 4 точки в актива си, а в следващия кръг приемат безгрешния до момента Рома, предвождан от Тами Айбрахам, Николо Дзанило и Пауло Дибала.

От своя страна "моряците" спечелиха първа точка през новия шампионат и прекъснаха серията си от 6 поредни загуби от Ювентус в калчото.  


През първото полувреме на "Луиджи Ферарис" Юве се представи слабо, допусна опасни положения пред вратата си и не създаде почти нищо в атака. 

Сампдория пропусна да поведе още в 7-ата минута, когато Глейсон Бремер не успя да изчисти и Мехди Лерис се озова очи в очи с Матия Перин, но вратарят направи чудесно спасяване, след което и напречният стълб му помогна.

След четвърт час игра Хуан Куадрадо открадна топката и навлезе в наказателното поле. Но вместо да подаде към Душан Влахович, той реши да завършва сам и Емил Аудеро спаси.

После Влахович можеше да си вкара нелеп автогол след корнер, след като не успя да изчисти, но гредата отново спаси Юве. До края на полувремето опасностите пред вратата на домакините бяха далечни удари на Адриен Рабио и Филип Костич, които не се увенчаха с успех.

В началото на второто полувреме Юве се опита да натисне и Влахович имаше претенции за дузпа, които правилно не бяха уважени. После сръбският стрелец се измъкна по диагонала и шутира от малък ъгъл, но в аут.

В 65-ата минута Фабио Мирети отне топката от Томас Ринкон и изведе Влахович. Той върна към Рабио, който вкара топката във вратата, но ВАР отмени гола за тънка засада на нападателя.

После Ювентус се опита да натисне, опасен удар на резервата Николо Ровела не попадна в целта. После Фабио Куалярела можеше да донесе победата за Самп с изпълнение от движение, но мерникът му изневери.

Дълбоко в добавеното време Костич можеше да се превърне в герой за гостите, но Аудеро спаси и срещата завърши 0:0. 

Сампдория – Ювентус 0:0

Сампдория: Аудеро, Бережински, Ферари, Коли, Ауджело (72-Муру), Виейра (78-Депаоли), Лерис, Ринкон (67-Вере), Сабири, Джуричич (72-Вияр), Капуто (78-Куалярела)
Треньор: Марко Джампаоло

Ювентус: Перин, Данило, Ругани, Бремен, Сандро (46-Де Шилио), Куадрадо (77-Кийн), Маккени (61-Мирети), Локатели (85-Ровела), Рабио, Костич, Влахович
Треньор: Макс Алегри

Геноа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Росарио Абисо
Жълти картони: Джуричич, Лерис, Вере (Сампдория); Сандро, Ровела (Ювентус)

Снимка: БГНЕС