Кризата в Ювентус става все по-жестока, след като Бенфика спечели с 2:1 гостуването си на "Алианц Стейдиъм" в мач от 2-ия кръг от груповата фаза на Шампионска лига.

Така "Старата госпожа" остава с нулев актив и опасността да отпадне още в тази фаза на турнира за първи път от сезон 2013/14 изглежда напълно реална.

Ранният гол на Аркадиуш Милик не помогна на Юве и португалският колос стигна до успеха с попадения на Жоао Марио от дузпа и Давид Нереш след почивката. Победата на "Орлите" можеше да е и доста по-изразителна, ако не бяха многобройните пропуски пред Матия Перин.

В класирането ПСЖ и Бенфика имат по 6 точки след първите два кръга, докато Юве и Макаби Хайфа са с нулев актив. В следващите два мача торинци играят с израелците, докато лидерите в група "Н" се изправят един срещу друг.


Преди мача натискът върху "Старата госпожа" беше огромен заради противоречивия старт на сезона. Юве направи 4 равенства в първите си 6 мача в Серия "А", а в Шампионска лига започна със загуба 1:2 от ПСЖ във Франция, което означаваше, че лош резултат срещу Бенфика може да предизвика още по-големи катаклизми.

За капак Макс Алегри отново имаше почти цял отбор контузени футболисти. Аут бяха Войсчех Шченсни, Алекс Сандро, Пол Погба, Мануел Локатели, Адриен Рабио, Федерико Киеза и Кайо Жорже. Анхел Ди Мария се възстанови, но беше годен да започне от пейката. Така "бианконерите" излязоха в 3-5-2 в атака с Душан Влахович и Аркадиуш Милик.

От другата страна Бенфика се намираше във фамозна форма от 11 победи от 11 мача от началото на сезона, включително 2:0 над Макаби Хайфа на старта на груповата фаза на Шампионска лига. Морато, Лукаш Верисимо и Жоао Виктор бяха контузени, а зад нападателя Гонзало Рамош, действа бившият футболист на Интер Жоао Марио. Юлиан Дракслер седна на пейката.

Първите минути бяха едни от най-силните за Ювентус от началото на сезона и голът не закъсня. Още в 4-ата Леандро Паредес центрира от фаул, Аркадиуш Милик засече с глава и матира вратаря – 1:0!

Мечтаният старт вдъхнови "Старата госпожа", която разиграваше бързо и с лекота, нещо, което липсваше до момента през шампионата. Опасностите пред вратата на португалците също не бяха рядкост и при едно от най-интересните положения Фабио Мирети центрира точно пред голлинията, но Милик не се ориентира достатъчно бързо, за да бутне топката във вратата.

Бенфика се окопити чак в 27-ата минута, когато Гонзало Рамош се измъкна и засече от вратарското поле, но Матия Перин беше отлично пласиран и спаси. Гостите постепенно изравниха играта и по-късно вратарят на Юве улови нов хубав удар на Рамош.

В 39-ата минута шут на Рафа Силва се отби в страничната греда, а малко след това Бенфика получи дузпа за фаул на Мирети. Зад топката застана Жоао Марио, който с превъзходно изпълнение под напречния стълб не остави шансове на Перин – 1:1!

В началото на втората част Милик си освободи стрелкова позиция, шутира от дистанция към десния ъгъл и принуди Одисеас Влаходимос да направи добро спасяване с една ръка.

В 55-ата минута "Орлите" направиха пълен обрат. Рафа Силва отправи силен удар, който бе спасен от Перин, но Давид Нереш изстреля отскочилата топка в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1!

Макс Алегри реагира веднага и пусна в игра Анхел Ди Мария, но Бенфика продължи да бъде по-опасният отбор и Перин отрази ново мощно изпълнение на Рафа Силва.

После Нереш пропусна два великолепни шанса да вкара трети гол за гостите. Първо Леонардо Бонучи блокира шута му в решаващия момент, после Перин изби в корнер. В тези минути Бенфика беше пълен господар на терена и буквално правеше каквото си поиска.

В 72-ата минута Юве все пак можеше да изравни, но Мойс Кийн уцели гредата след фалцово изпълнение. После гол на Душан Влахович беше отменен за засада, а в 87-ата минута Глейсон Бремер се озова в ролята на централен нападател, но не уцели вратата от непосредствена близост. До края не падна ново попадение и гостите спечелиха напълно заслужено. 

Ювентус – Бенфика 1:2

Голмайстори: 1:0 Милик (4), 1:1 Марио (43-д), 1:2 Нереш (55)

Ювентус: Перин, Бремер, Бонучи, Данило, Маккени, Паредес, Мирети (58-Ди Мария), Куадрадо (58-Де Шилио), Костич (70-Кийн), Милик (70-Фаджоли), Влахович
Треньор: Макс Алегри 

Бенфика: Влаходимос, Ба, А. Силва, Отаменди, Грималдо, Флорентино, Фернандес (81-Аурсенс), Нереш (81-Шикиньо), Марио (86-Дракслер), Р. Силва (85-Гонсалвеш), Рамош (81-Рамош)
Треньор: Роджер Шмит

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)
Жълти картони: Мирети, Перин, Данило, Паредес (Ювентус); Ба, Марио, Флорентино (Бенфика)

Снимка: БГНЕС