Швейцарският национал Денис Закария не скри радостта си, че в края на трансферния прозорец напусна Ювентус и премина в Челси под наем.

Халфът изкара само половин година при "бианконерите" и заяви, че на "Алианц Стейдиъм" не е успял да разкрие потенциала си заради тактиката. Наскоро Матайс де Лихт, който през лятото напусна "Старата госпожа" в посока Байерн Мюнхен, направи подобно изказване. 

"Всичко стана много бързо, 6 часа преди затварянето на трансферния прозорец не знаех, че има вариант да премина в Челси. Чух от агента ми, че е имало интерес към мен от Ливърпул, но в крайна сметка отидох в Челси. Мисля, че в Англия ще съм по-щастлив, отколкото в Юве. Не мога да кажа какво точно не се получи, може би стилът на отбора не беше подходящ за мен. Играехме прекалено прибрани в собствената си половина и нямах достатъчно пространства. А аз се нуждая от такива, за да правя пробиви. В Англия ще ми е по-комфортно", заяви Закария. 

25-годишният футболист още не е дебютирал за лондончани, а за Юве изигра 15 мача във всички турнири, в които вкара 1 гол и даде 1 асистенция. 

Снимка: БГНЕС