Халфът на Ювентус и националния отбор на Франция Пол Погба разкри защо се е върнал в италианския отбор след дълги години в Манчестър Юнайтед.

"На тифозите мога да обещая, че ще работя много здраво, за да се завърна на терена, колкото се може по-скоро. И за да помогна на тима да се върне към победите, които заслужава. Сърцето ми направи избор да се върна тук. Беше точният момент да се завърна в Ювентус. Последните три години в Манчестър, отчасти и заради контузиите, не минаха така, както ми се искаше. Към това се прибавя и фактът, че Юве не спечели титлата в последните две години. Така че е предизвикателство и за двете страни. Искам отново да побеждавам", формулира желанието си французинът в интервю за списание GQ.

"Винаги съм имал много близки отношения с Алегри - хубави, честни. Той ме познава и винаги ме е насърчавал, когато сме работили заедно. Когато бях в Манчестър, пак запазихме контакт и сме говорили много", признава той.

"Първия път, когато бях в Ювентус, бях по-млад и нямах сегашния опит. Оттогава израснах като човек и футболист - имам съпруга и две деца, спечелих световната титла с Франция, Лига Европа с Манчестър Юнайтед, играх с големи футболисти. Сега поемам по-голяма отговорност от времето, когато бях млад и около мен имаше по-опитни играчи. Гледам се и си казвам, че съм станал футболист като Пирло, като Буфон, като Киелини. Сега остава да направя за Ювентус това, което те са правили", добави Погба.

"За мен първенството на Италия винаги е било сред най-трудните. Много е трудно да спечелиш и особено за отбор като Ювентус, от който се очаква постоянно най-доброто. Във Висшата лига в момента отборите имат икономическа сила, която няма еквивалент. Това е основната разлика. Но няма голяма разлика между Манчестър Юнайтед и Ювентус - когато си в голям отбор, играеш за голям отбор. А Ювентус винаги е бил най-големият в Италия", казва още Пол Погба, предава БТА.