Ювентус постигна първа победа през този сезон в Шампионска лига, след като надделя с 3:1 над Макаби Хайфа на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

В герой за "бианконерите" се превърна Адриен Рабио, който вкара два гола, а между него се разписа и Душан Влахович. И за трите попадения асистира Анхел Ди Мария. Точен за гостите беше Дийн Давид за 1:2.

Така "Старата госпожа" запази живи надеждите си за класиране на 1/8-финалите след кошмарното начало. В класирането Юве има 3 точки, Макаби остава с нулев актив, а Бенфика и ПСЖ са с по 7 т., след като завършиха 1:1 в Лисабон. 

Следващата седмица торинци гостуват в Израел, а до края на групите предстои визита в Португалия и домакинство на френските богаташи.


Преди мача Ювентус беше опрян до стената и гонеше задължителна победа заради загубите с по 1:2 от ПСЖ и Бенфика. За последно торинци отпаднаха в групите на Шампионска лига през сезон 2013/14 и всячески се опитваха да избегнат повторение на сценария.

За целта Макс Алегри заложи от 1-ата минута на Анхел Ди Мария, който изтърпя един от двата си мача наказание в калчото. Той действа в атака заедно с Душан Влахович и Филип Костич. Данило игра в центъра на отбраната, докато Хуан Куадрадо беше десен защитник.

Макаби Хайфа пристигна на Ботуша в колеблива форма от 3 загуби и 2 победи в последните си 5 мача във всички турнири. Две от пораженията бяха именно в турнира на богатите и гостите бяха готови на всичко, за да поднесат голямата изненада тази вечер. 

Но Юве очаквано започна мача по-добре и създаде две сериозни опасности чрез Душан Влахович. При първата Хуан Куадрадо намери сръбския голаджия, който стреля, но вратарят Джош Коен с отличен плонж изби. Секунди по-късно Влахович направи двойно подаване с Филип Костич и шутира от чиста позиция, но този път в аут.

В средата на полувремето и Макаби показа зъби след далечно изпълнение на Мохамед Абу Фани, преминало покрай лявата греда. В тези минути гостите не се страхуваха да атакуват, което внасяше смут в защитата на "бианконерите".

После Юве отново пое инициативата и хубаво изпълнение на Анхел Ди Мария излезе в аут, а шут на Тярон Чери не затрудни Войсчех Счесни. Така се стигна до 35-ата минута, когато домакините поведоха. Ди Мария с превъзходен пас изведе Адриен Рабио сам срещу вратаря и френският национал с бомбено изпълнение точно под напречния стълб матира вратаря за 1:0! Това беше първи гол за Рабио от 50 мача насам във всички турнири. За последно той се беше разписвал на 23 май 2021 г. срещу Болоня в калчото. 

В самия край на полувремето Влахович отново пропусна да се разпише, след като засече подаване на Матия Де Шилио, но опитът му прелетя на косъм от дясната греда.

Малко след подновяването на играта Юве удвои преднината си. Ди Мария за сетен път демонстрира страхотен поглед върху играта и изведе Влахович, който хладнокръвно оплете топката в долния ъгъл на мрежата – 2:0!

В 62-ата минута Омер Ацили можеха да върне Макаби в мача, след като стреля силно към долния десен ъгъл, но Счесни изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

Малко по-късно Ди Мария отново изведе Влахович, който преодоля вратаря и вкара, но този път голът на сръбската звезда беше отменен за тънка засада.

Четвърт час преди края гостите върнаха интригата. Дийн Давид избяга от капана на засадата, излезе очи в очи с вратаря и хладнокръвно пусна топката покрай него за 1:2! След това драмата можеше да стане пълна, но хубавото изпълнение на Долев Хазиза прелетя над горната греда.

В 83-ата минута Юве сложи точка на спора. Ди Мария центрира от корнер на близката греда, където Рабио с втория си гол в мача, оформи крайния резултат. 

Ювентус – Макаби Хайфа 3:1

Голмайстори: 1:0 Рабио (35), 2:0 Влахович (50), 2:1 Давид (75), 3:1 Рабио (83)