Ювентус записа първа победа като гост през сезона във всички турнири, след като излъга с 1:0 като гост градския съперник Торино в мач от 10-ия кръг на Серия "А".

Единственият гол в "Дерби дела Моле" заби Душан Влахович четвърт час преди края. Сблъсъкът не предложи много футболни достойнства, но все пак "Старата госпожа" взе своето и пое глътка въздух след двете поредни загуби, които сериозно разклатиха стола на Макс Алегри.

С победата "бианконерите" събраха 16 точки и се изкачиха на 7-ма позиция. "Биковете" остават с 11 пункта и вече нямат победа в 5 поредни срещи – 4 загуби и 1 равенство.

В следващия кръг Юве приема Емполи, докато хората на Иван Юрич гостуват на приятната изненада през сезона Удинезе. 


"Дерби дела Моле" винаги е бил сблъсък с по-голямо значение за "Биковете", но този път беше решаващ и за "бианконерите", които имат катастрофален старт на сезона.

"Старата госпожа" беше заточена на тренировъчен лагер след загубата с 0:2 от Макаби Хайфа и незавидното представяне в калчото. Макс Алегри отново не можеше да разчита на един куп важни футболисти, сред които Пол Погба, Федерико Киеза и Анхел Ди Мария.

Аркадиуш Милик също не беше готов на 100%, заради което Мойс Кийн започна до Душан Влахович в предни позиции в схема 3-5-2. В защита капитанът Леонардо Бонучи седна на пейката за сметка на бразилското трио Данило, Глейсон Бремер и Алекс Сандро.

В Торино също имаше кадрови проблеми, след като аут беше Антонио Санабрия, а Пиетро Пелегри и Самуеле Ричи бяха годни само за пейката. Това означаваше, че Иван Юрич нямаше чист централен нападател и халфът Никола Влашич поведе атаката.

В последните 29 мача между двата отбора, Торо имаше само 1 победа, 7 равенства и 21 загуби, но през първия половин час единствено домакините имаха точни удари. Те бяха дело на Алексей Миранчук и Неманя Радонич, но Войсчех Счесни не беше затруднен по никакъв начин.

През останалото време преобладаваше битка в средата на терена, имаше много брак в двата отбора, а "Старата госпожа" се събуди след половин час игра, когато Ваня Милинкович-Савич направи три поредни спасявания.

Първо Душан Влахович пое прецизно топката при извеждащо подаване и стреля, но сръбският вратар изби отлично с една ръка. Мануел Локатели пробва добавка от границата на наказателното, но отново Милинкович-Савич беше на мястото си. Накрая и Адриен Рабио шутира от дистанция, но отново стражът на "Биковете" беше отлично пласиран и отрази.

В 36-ата минута и Хуан Куадрадо нанесе опасен изстрел, но покрай целта. Юве натисна след почивката и Локатели отправи страхотен удар, който летеше точно под напречния стълб, но Милинкович-Савич с чудесна намеса изби.

В 57-ата минута и Торино пропусна да открие резултата, след като Никола Влашич се озова на чиста позиция, но изпълнението му беше слабо и Счесни спаси. После Валентино Лазаро се справи с Куадрадо на фланга и центрира остро. Получи се рикошет, при който Данило можеше да си вкара автогол, но Счесни отново беше на мястото си.

В 62-ата минута Ювентус пропиля златна възможност да поведе. Филип Костич проби по фланга и намери Мойс Кийн в наказателното поле. Нападателя обаче показа изключително неточен мерник и не уцели вратата от идеална голова позиция. По-късно и пред Миранчук се откри перфектна възможност, но и той не уцели вратата.

В 74-ата минута Милинкович-Савич с нова превъзходна намеса спаси Торино, отразявайки удар с глава на Влахович. От последвалия корнер, Данило отклони с глава към сръбския стрелец, който изскочи от втора позиция на задната греда и донесе победата на Юве с 1:0.

Торино – Ювентус 0:1

Голмайстор: 0:1 Влахович (75)

Торино: В. Милинкович-Савич, Джиджи (79-Зима), Схурс, Родригес, Айна (79-Синго), Лукич, Линети (79-Карамо), Лазаро, Миранчук, Влашич, Радонич (70-Пелегри)
Треньор: Иван Юрич

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Данило, Бремер (51-Бонучи), Сандро, Маккени, Локатели, Рабио, Костич, Влахович (90-Паредес), Кийн (73-Милик)
Треньор: Макс Алегри

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Маурицио Мариани
Жълти картони: Линети (Торино);

Снимка: БГНЕС