Ювентус постигна втора поредна победа в Серия "А", след като срази с 4:0 Емполи у дома.

Головете в срещата от 11-ия кръг на калчото отбелязаха Мойс Кийн в 8-ата минута, Уестън Маккени в началото на второто полувреме, Адриен Рабио се разписа на два пъти в края.

С успеха Юве събра 19 точки и се изкачи на 7-ма позиция, но е с мач повече от Интер (18 т.) и по-горно класираните отбори.

Във вторник "бианконерите" гостуват на Бенфика в Шампионска лига и всичко различно от победа, ще означава отпадане в груповата фаза на турнира. 


Макс Алегри направи две промени в състава от победата с 1:0 над Торино. Леонардо Бонучи зае мястото на контузения Глейсън Бремер, а Хуан Куадрадо стартира вместо Алекс Сандро. Мойс Кийн запази позицията си в атака до Душан Влахович, Аркадиуш Милик отново остана на скамейката.

За Емполи аут бяха Лоренцо Тонели, Алберто Граси, Ардиан Исмайли. Кони Де Винтер и Марко Пяца, които са собственост на "бианконерите", започнаха от 1-ата минута за гостите.

"Старата госпожа" търсеше втора поредна победа след 1:0 в "Дерби дела Моле", което щеше да й даде нова глътка въздух след кошмарното началото на сезона. От своя страна тосканци пристигнаха в Торино с 4 точки от последните два кръга, а през миналия сезон се наложиха с 1:0 на "Алианц Стейдиъм" и се надяваха да повторят подвига си.

Но Юве натисна още от самото начало и Мойс Кийн не уцели вратата след самостоятелен рейд. Нападателят продължи да бъде най-сериозната опасност за гостите и в 8-ата минута откри резултата. Филип Костич намери Кийн, който засече топката в долния ляв ъгъл за 1:0!

По-късно италианският национал отново можеше да се разпише, след като засече с глава, но в аут. В 32-ата минута чутовна грешка на Хуан Куадрадо едва не доведе до изравняване. Топката му беше отнета и отиде в Матия Дестро, който не успя да преодолее Войсчех Счесни очи в очи.

Малко след подновяването на играта Юве сложи точка на спора. Куадрадо центрира от корнер, Уестън Маккени надскочи защитата и с глава се разписа за 2:0!

После гол на Кийн беше отменен за засада, а Макс Алегри започна с промените с мисъл за предстоящото гостуване на Бенфика в Шампионска лига. Терена напуснаха Душан Влахович и Маккени, на техни места се появиха съответно Аркадиуш Милик и Леандро Паредес.

В 82-ата минута и Адриен Рабио се разписа. Френският национал засече с глава центриране на задната греда на Куадрадо от корнер и преодоля Гилермо Викарио за 3:0!

В 86-ата минута успехът за Ювентус можеше да стане още по-изразителен. Току-що появилият се на терена дебютант – Самюел Айлинг, с чудесен пас намери Мануел Локатели, който с едно докосване продължи към Фабио Мирети, но ударът на последния беше спасен. 

Дълбоко в добавеното време Рабио отново се разписа, за да оформи крайното 4:0. 

Ювентус – Емполи 4:0

Голмайстори: 1:0 Кийн (8), 2:0 Маккени (56), 4:0 Рабио (82, 93)

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Ругани (80-Сандро), Костич (85-Айлинг), Куадрадо, Рабио, Локатели, Маккени (65-Паредес), Кийн (80-Мирети), Влахович (65-Милик)
Треньор: Макс Алегри

Емполи: Викарио, Стоянович, Де Винтер, Луперто, Паризи, Хаас, Марини, Бандинели (75-Хендерсън), Пяца (62-Байрами), Дестро (75-Ламерс), Сатриано (62-Балданци)
Треньор: Паоло Санети

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Майкъл Фабри 
Жълти картони: Куадрадо, Рабио (Ювентус); Сатриано (Емполи)

Снимка: БГНЕС