Бенфика достигна до последния 16-и кръг на Шампионската лига, след като спечели вълнуващия двубой с Ювентус с 4:3 и изпрати италианците извън надпреварата.

Ранният удар с глава на Антонио Силва, дузпата на Жоао Марио малко преди изтичането на първия половин час и класическият гол на Рафа Силва запазиха Бенфика на второ място в група H, на осем точки пред третия Юве с един мач преднина.

Отборът на Роджър Шмидт е непобеден във всички състезания през този сезон и може да подобри рекорда си от 12 точки в груповата фаза. Бенфика има 11 точки и е на едно ниво с лидерите Пари Сен Жермен и има шанс да оглави групата следващата седмица, въпреки че Юве ще трябва да постигне резултат срещу френските шампиони в Торино, след като отпадна в груповата фаза за първи път от девет години насам.

Юве пътува до Лисабон, знаейки, че само победа ще им даде надежда да продължат към последните 16, въпреки че Мойс Кийн вкара изравнителен гол в 21-вата минута, гостите така и нямаха шанс да спечелят трите точки.

Поредната лоша вечер за "Ювентус" беше донякъде облекчена от борбата, която показаха в края на мача, с бързи голове на Аркадиуш Милик и Уестън Маккени, а големият напън за победа в последните 15 минути превърна това, което изглеждаше като погром, в просто болезнено отстраняване.

Резултатът все пак ще окаже по-голям натиск върху уволнения треньор Масимилиано Алегри в деня, в който прокурорите в Италия приключиха предварителните разследвания за предполагаемо невярно счетоводство на Юве.