Ювентус продължава победния си рейд в Серия "А", след като излъга с 1:0 като гост Верона. 

Мачът на стадион "Маркантонио Бентегоди" от 14-ия кръг на калчото беше лишен от футболни достойнства, но гостите все пак спечелиха с гол на Мойс Кийн в 60-ата минута.

След него домакините имаха две сериозни претенции за дузпа, но и при двата случая ВАР ги "попари". Първата ситуация беше за игра с ръка на Данило, втората за фаул на Леонардо Бонучи. 

С победата Юве записа пети пореден успех в калчото, събра 28 точки и се изкачи на 3-то място в класирането. Лацио може да измести "бианконерите", ако по-късно тази вечер победи Монца у дома. В следващия кръг "Орлите" гостуват именно на "Старата госпожа", докато последният в класирането Верона приема Специя в опит да спре черната си серия от 9 поредни загуби.


Атаката на Верона се състоеше от Яя Калон, Кевин Лазаня и Милан Джурич, които имат общо два гола през сезона. Треньорът на Юве Макс Алегри направи три промени в състава си от победата с 2:0 над големия съперник Интер. Рожденикът Матия Перин застана на вратата вместо Войсчех Счесни, капитанът Леонардо Бонучи се завърна в защита, а възстановеният Мойс Кийн измести Фабио Мирети.

Двата отбора влязоха в коренно различни настроение в мача. Верона се намираше на последната 20-та позиция и беше загубил последните си 8 срещи в калчото. От своя страна Юве се намираше в добра серия от 4 последователни успеха, което не се беше случвало от времето на Кристиано Роналдо в отбора. Но по традиция торинци играят много трудно на стадион "Маркантонио Бентегоди", където имат едва 3 победи в последните си 10 двубоя, толкова загуби и 4 равенства.

И това се видя ясно през първото полувреме. То не предложи интересни моменти, нямаше 100%-ви голови положения, но домакините бяха една идея по-опасни в атака. Ударите на Ибрахим Абдулахи и Филипо Терачано обаче не попаднаха в целта. Като цяло Верона имаше два точно изстрела, които по никакъв начин не затрудниха Матия Перин.

От своя страна Юве не направи почти нищо в атака, Лоренцо Монтипо имаше спокойно полувреме и му се наложи да се намесва два пъти, но без проблеми. В самия край на полувремето Мартин Хонгла се измъкна на чиста позиция и стреля в аут. Впоследствие беше вдигната и засада.

След почивката нещата не се промениха и Верона организира две хубави атаки, но и при давата случая Павел Давидович не успя да ги завърши както трябва. Пред Юве се откри шанс за гол след фаул на отлична позиция, но Хуан Куадрадо прати топката високо над вратата.

След час игра Юве поведе, но не и без късмет. Адриен Рабио изведе Мойс Кийн, който проби фронтално срещу вратата и стреля. Топката се отби в стъпалото на Давидович, Монтипо я докосна с върха на пръстите си, но въпреки двата рикошета, влетя в мрежата за 1:0!

Отговорът на Верона беше силен удар на Кевин Лазаня, който профуча покрай целта. Четвърт час преди края, домакините имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Данило. Но ВАР сигнализира на главния съдия Марко Ди Бело, че разстоянието е било много малко, топката е излизала в аут и наказателен удар не беше отсъден.

В 83-ата минута дойде още един спорен момент в двубоя. Верона получи дузпа за фаул на Леонардо Бонучи срещу Симоне Верди, но ВАР я отмени, след като се видя, че защитникът пръв играе с топката.

В 92-ата минута Алекс Сандро получи директен червен картон, след като спъна откъсващия се сам срещу Перин Лазаня. От последвалия фаул Симоне Верди стреля в аут и Юве спечели с 1:0. 

Верона – Ювентус 0:1

Голмайстор: 0:1 Кийн (60)

Верона: Монтипо, Давидович (78-Гюнтер), Хиен, Чекерини, Терачано, Хонгла, Сюлейман (66-Велосо), Дойг (65-Лазович), Калон (72-Верди), Лазаня, Джурич (78-Анри)
Треньор: Салваторе Бокети

Ювентус: Перин, Данило, Бонучи, Бремер, Куадрадо (79-Сандро), Фаджоли (63-Мирети), Локатели (63-Паредес), Рабио, Костич, Кийн (68-Ди Мария), Милик
Треньор: Макс Алегри

Верона, ст.: "Маркантонио Бентегоди"
Съдия: Марко Ди Бело 
Жълти картони: Давидович, Джурич, Велосо (Верона); Бонучи, Сандро (Ювентус)
Червен картон: Сандро 92‘ (Ювентус)

Снимка: БГНЕС