Последният мач в Серия А за 2022 г. донесе шеста поредна победа на Ювентус. Старата госпожа разби 3:0 Лацио у дома и се изкачи на трето място в класирането преди паузата за световното първенство. В последните 6 срещи Ювентус не само печели винаги, но не е и допуснал гол във вратата си.

Хората на Масимилиано Алегри имат 31 точки и са на 2 зад шампиона Милан, който е втори. Лидерът Наполи има 10 точки повече.

Лацио беше без капитана си Чиро Имобиле. Той се завърна в игра през седмицата, но отново е почувствал болки и не бе рискуван от Маурицио Сари. Матия Дзакани също беше с травма и младока Ромеро, който донесе победата през седмицата над Монца, получи титулярно място.

За Ювентус отново липсваше Душан Влахович и атаката се водеше от тандема Милик – Кийн.

Първото полувреме бе лишено от всякакви емоции. Нямаше удари и положения до самия край на частта. Тогава Адриен Рабио изведе с дълго подаване Кийн, вратаря на Лацио Иван Проведел излезе да го пресрещне, но нападателя на Юве с едно докосване го прехвърли и прати топката в празната врата за 1:0.

В началото на второто полувреме Кийн реши всичко с втори гол. Хубава контраатака на Ювентус завърши с удар по диагонала на Филип Костич.Вратарят Проведел спаси, но Кийн бе на точното място за добавката на празна врата – 2:0.

Лацио опита да реагира. Добра атака отдясно стигна до Луис Алберто, който от точката за дузпата опита удар, но Шченсни спаси.

Кийн търсеше хеттрика си и направи чудесна атака отдясно, която завърши с остър удар от дистанция, но Проведел спаси. Алегри така и не даде повече шанс на нападателя за хеттрик, защото го смени с Анхел ди Мария. Кийн обаче си остава първият нападател с два гола от игра в един мач за Ювентус, откакто Кристияно Роналдо го направи срещу Кротоне през февруари 2021 г.

В 90ата минут и другият титулярен нападател на Ювентус се разписа. Аркадиуш Милик оформи крайното 3:0 след асистенция на Федерико Киеза.

Така Ювентус измести Лацио от третото място и ще посрещне новата година в топ 3 и с най-добрата защита в Серия А със само 7 допуснати гола до тук.