Алесандро Дел Пиеро може да се завърне в Ювентус! Според "Гадзета дело спорт" новото ръководство на бианконерите ще включва легендата на клуба. Новият президент Фереро е поканил Пинтурикио за вицепрезидент. Все още не е ясно дали Дел Пиеро е готов да поеме тази роля. Смята се, че той иска първо да се запознае с проекта и идеите за промяна в клуба.

Новият борд на директорите в Юве ще бъде гласуван на 18 януари 2023 г., след като досегашната управа подаде колективно оставка в понеделник. На хартия Дел Пиеро трябва да замени Павел Недвед, който до момента бе вицепрезидент на Старата госпожа.

В понеделник вечерта след сензационната новина за оставките Дел Пиеро бе потърсен от медиите в Италия и не отхвърли възможността да се върне в клуба.

Дел Пиеро има 705 мача за Ювентус като футболист и е вкарал 290 гола и 172 асистенции. Пинтурикио, както го нарече за първи път покойния президент Джани Аниели, изкара в Юве почти 20 години. Той бе привлечен през 1993 г. от Падова и игра до 2012 г. Але спечели 6 титли на Италия, 1 Купа на Италия, 3 Суперкупи на страната, 1 Серия В, Междуконтиненталната купа, Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА. Дел Пиеро стана световен шампион с Италия през 2006 г.

По-рано тази година той се завърна на стадиона на Ювентус за първи път от 10 г.