Бившият играч на Ювентус и Каляри Фабиан О'Нийл почина навръх Коледа на 49-годишна възраст. Уругваецът бил приет в събота сутринта в болница в Монтевидео заради напреднала болест на черния дроб, с която се бори от много време. О'Нийл от години има проблеми с алкохолизъм. В неделя сутринта ситуацията му се влошила рязко и малко след обед бившия футболист е починал.

О'Нийл не за първи път влиза в болница заради проблеми с черния дроб. И в миналото е имал подобни трудности, заради сериозна упореба на алкохол. Претърпял е и няколко операции. През 2020 г. бе приет в болница със сериозна чернодробна недостатъчност.

Уругваецът направи име в Европа с тима на Каляри, където записа 136 мача и вкара 16 ола. Той получи прозвището Магът, а освен това записа 19 мача за националния тим на Уругвай. О'Нийл беше голям приятел на Зинедин Зидан при престоя си в Ювентус. В едно интервю Зизу обяви, че "той е най-силният играч, с който съм имал възможност да тренирам".

Каляри почете паметта на бившият играч, като написа "Горди сме, че имахме възможността да се възхищаваме отблизо на твоя гений: чист, кристален, като най-ценните диаманти. Ти ни накара да се влюбим в класата ти, Каляри никога не спря да иска най-доброто за своя Маг с 10-ка на гърба. Почивай в мир, Фабиан. Завинаги един от нас".

Ювентус също отбеляза смъртта на бившия си играч. Уругваецът прекара в Торино 1 сезон, в който записа само 14 мача. Той игра още за Перуджа и уругвайския Насионал.