Треньорът на Ювентус - Макс Алегри, коментира историческата загуба с 1:5 от Наполи в дербито от 18-ия кръг на Серия "А".

Допреди този мач "бианконерите" бяха допуснали едва 7 гола във вратата си, но снощи хората на Лучано Спалети тотално разбиха "Старата госпожа" на своя стадион "Диего Армандо Марадона". 

"Наполи изигра отличен мач. Ние нямахме необходимата енергия, за да се противопоставим. В най-добрия ни период от двубоя изостанахме с 0:2. Това е футболът. Такива мачове се случват веднъж в годината. Трябва възможно най-бързо да се възстановим, защото остават още много срещи. Изглеждаше сякаш можем да получим гол във всеки един момент. Загубата ни е заслужена. Когато в подобни дербита правиш грешки, е трудно да те да останат ненаказани". 

"Преди това бяхме в серия от 8 поредни победи, така че просто трябва да се върнем на верния път. Загубихме от лидера в класирането, който заслужено е на мястото, което заема. Ще се опитаме да извлечем определени позитиви. Трябва да приемем поражението и да продължим напред", каза Алегри.

В класирането Юве изостава на 10 точки от Наполи, който се е устремил към първа титла от времето на великия Диего Марадона. 

Снимка: БГНЕС