Новият борд на директори на Ювентус бе одобрен от акционерите в сряда преди евентуалното дело за финансови престъпления, които доведоха до оставката на предишното ръководство на клуба.

В свое изявление, „Старата госпожа“ заяви, че 87% са гласували в подкрепа на новия борд, който „ще остане на работа до датата на срещата на акционерите за одобрение на финансовите изявления на 30 юни, 2025“.

Джанлука Фереро заменя на поста президент на „бианконерите“ Андреа Аниели, който се оттегли заедно с останалата част от предишното ръководство през ноември. „Искам да дам най-доброто от себе си, заедно с новото ръководство ще работим, за да създадем бъдеще, което е достойно за нашето минало“, каза той в кратко съобщение.

60-годишният специалист по счетоводство ще бъде подпомогнат от новия изпълнителен директор на торинци Маурицио Сканавино, който е изпълнителен директор и на медийния конгломерат GEDI, собственост на компания EXOR, който издава италианските вестници La Repubblica и La Stampa. Останалата част от борда се състои от Фиорана Негри, Диего Пистоне и Лаура Капиело, които имат за задача да подобрят положението в клуба, който отчете загуби за миналия сезон от 239.3 млн. евро.

Те трябва да минат през труден период, в който Юве и предишното ръководство, включително Аниели, могат да бъдат изправени пред съда за счетоводни измами, като датата за предварителното изслушване е 27 март.

В петък Италианската футболна федерация (ФИГК) ще реши дали да започне отново разследване на трансферната активност на „бианконерите“, след като се запознае с документи от прокурори в Торино, докато УЕФА разследва и финансите на клуба. Ювентус и други клубове, както и 61 души, бяха оправдани от Трибунала на ФИГК през април миналата година, тъй като бе решено, че е невъзможно да се определи обективна стойност на даден играч.