Ювентус не успя да победи Нант у дома в първи 1/16-финален мач от Лига Европа.

Срещата в Торино завърши 1:1, след като Душан Влахович откри резултата още в самото начало, но след почивката Людовик Блас изравни с една от малкото добри атаки на гостите.

След гола на Нант, Юве нацели три греди, две от които бяха последователни след удар на Федерико Киеза и до края резултатът остана непроменен.

Реваншът е след седмица и "бианконерите" ще гонят задължително класиране напред, защото Лига Европа се очертава последният билет за участие в Шампионска лига през следващия сезон заради отнетите 15 точки в Серия "А".


Макс Алегри заложи в предни позиции на атомното си трио в лицето на Федерико Киеза, Анхел Ди Мария и Душан Влахович. В средата на терена действаха Адриен Рабио, Леандро Паредес и Николо Фаджоли, за когото това беше дебют в турнира, но младокът има зад гърба си мачове в Шампионска лига. Атаката на Нант поведоха Людовик Блас и Мостафа Мохамед, зад тях играха Самуел Мутусами, Муса Сисоко и Педро Киривея.

Юве започна мощно и още във 2-ата минута Ди Мария стреля, но вратарят Албан Лафон спаси. Още не беше изтекъл четвърт час игра и домакините поведоха чрез комбинация на звездното си трио в атака. Ди Мария с дълъг пас намери Киеза в наказателното поле, той продължи към Влахович, за когото не беше проблем да вкара точно пред вратата – 1:0!

В 28-ата минута Лафон спаси нов изстрел на Ди Мария, а две минути по-късно Алекс Сандро центрира остро в наказателното поле, който за малко да доведе до автогол, ако не беше добрата намеса на вратаря на французите. До края на полувремето Лафон изби шут на Леандро Паредес от фаул встрани от наказателното поле.

След почивката Ди Мария отново стреля, но право в ръцете на Лафон. След почти час игра Юве изпълни заучено положение от фаул, при което Ди Мария копна към Влахович, но в решаващия момент Муса Сисоко изчисти.

И в следващата атака Нант изравни. Глейсон Бремер се подхлъзна, което позволи на Людовик Блас да напредне и да излезе на чиста позиция, от която с безпощаден удар нападателят преодоля Войсчех Счесни за 1:1!

Ювентус можеше бързо да възстанови аванса си, след като Киеза отправи истински снаряд, топката се отби в напречния стълб, после удари и страничната греда, но така и не премина голлинията. После Ди Мария опита да вкара директно от корнер, но отново горната греда спаси Нант.

В 71-ата минута гостите можеха да направят пълен обрат, след като Самуел Мутусами стреля от дистанция, но на сантиметри от целта. В добавеното време Данило засече от движение, но в аут, после Бремер засече с глава и защитник изби с ръка. Съдията погледна монитора на ВАР и след дълго чудене отсъди не дузпа, а фаул в атака и срещата завърши без победител. 

Ювентус – Нант 1:1

Голмайстори: 1:0 Влахович (13), 1:1 Блас (60)

Ювентус: Счесни, Сандро, Бремер, Данило, Де Шилио (73-Соуле), Ди Мария (73-Куадрадо), Рабио, Паредес (63-Локатели), Фаджоли (63-Костич), Киеза, Влахович (86-Кийн)
Треньор: Макс Алегри

Нант: Лафон, Коко (77-Траоре), Кастелето (88-Гесон), Жирото, Палоа (83-Корчиа), Сантонз, Киривея (76-Моле), Мутусами, Сисоко, Блас, Мохамед (76-Саймън)
Треньор: Антоан Комбуаре

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Жоао Пинейро
Жълти картони: Данило (Ювентус); Кастелето, Мохамед, Корчиа (Нант)

Снимка: БГНЕС