Разследването "Призма" на прокуратурата в Торино е на път да се разшири, за да включи тайни сделки между Ювентус и други клубове като Удинезе и Аталанта. Вестник "Ла Република" разкрива подробности как прокуратурата в Торино е готова да отвори нови фронтове в своето разследване преди предварителното изслушване, насрочено за 27 март. Бианконерите вече са в трудна позиция и нещата може да се влошат с разширяването на разследването.

Ключов трансфер, който се разследва, е този на Роландо Мандрагора. Италианският полузащитник беше купен от Ювентус за 9 милиона евро през януари 2016 г. и прекара известно време под наем с Пескара и Кротоне, преди да бъде продаден на Удинезе за 20 милиона евро през юли 2018 г., донасяйки капиталова печалба от около 13,7 милиона евро.

Две години по-късно, през октомври 2020 г., Ювентус преподписа с Мандрагора за 10 милиона евро плюс 6 милиона в бонуси, изпращайки го обратно в Удинезе под наем ден по-късно. Трансферът е счетен за подозрителен от разследващите и те са призовали редица свидетели: самият играч, неговият баща-агент, вицепрезидентът на Удинезе Стефано Кампоча и бившият директор на Ювентус Маурицио Ломбардо, сега в Рома.

По отношение на Аталанта обвинението е, че редица договори, общо около 14,5 милиона евро, не са били вписани във финансовите им отчети. Ангажиментите за обратно изкупуване, които не бяха съобщени на футболната лига, включват Федерико Матиело (4 милиона евро), Симоне Мураторе (4 милиона евро), Матиа Калдара (3,5 милиона евро) и Кристиан Ромеро (3 милиона евро). И четиримата са изпратени от Торино в Бергамо.