Анхел ди Мария бе големият герой за Ювентус при победата с 3:0 над Нант, която осигури класиране на осминафинал в Лига Европа. Бианконерите продължават напред с общ резултат 4:1, а аржентинеца вкара и трите гола на "Божоар".

Това е едва третия хеттрик в кариерата на Ди Мария. 35-годишният нападател има по един за Бенфика и ПСЖ. Куриозното е, че и трите хеттрика ги е вкарал играейки с черен екип. Благодарение на тези три гола аржентинеца се нареди до легенди на Ювентус като Роберто Бетега и Пипо Индзаги, които са вкарали хеттрик в евротурнирите.

Последният играч на Ювентус, който направи хеттрик в мач от евротурнирите при гостуване бе Филипо Индзаги преди 23 години. Той вкара три при равенството 4:4 с Хамбуртер в Шампионската лига. Пипо има и още един хеттрик като гост - през сезон 1997/98 срещу Динамо Киев. Другите двама с хеттрици като гост са Паоло Роси (1984/85) срещу Тампере и Адриано Новелини (1970/71) срещу Румеланж.

Що се отнася до играчи на Юве с хеттрик в турнира Лига Европа (Купа на УЕФА), там последният с такова постижение бе Дарко Ковачевич. Той го стори през 1999/00 срещу Омония (Кипър). В този списък са още Фабрицио Раванели (1994/95) срещу ЦСКА София, Роберто Бетега срещу Рапид Виена (1971/72) и отново Новелини срещу Марса (1971/72).

Срещу Нант Ди Мария постави и друг интересен рекорд - отправи 7 точки удара. Откакто Купата на УЕФА бе преименувана на Лига Европа няма друг играч с толкова много точни удари в един мач.

"Доволен съм, че успях да помогна на отбора. Искахме да преминем в следващия кръг. Направихме силен мач. Моето представяне? Доволен съм. Успях да повиша нивото си, да покажа качествата си и да помогна на отбора. В началото на сезона получих критики, но не бях в добра форма и имах проблеми с контузии. Сега съм доволен от трите гола, мача и класирането на осминафиналите", обяви Ди Мария.