Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали своите играчи за реакцията в трудната ситуация през първото полувреме, в което те изоставаха на два пъти в резултата, но успяха да спечеля с 4:2 в градското дерби с Торино.

Алегри приветства завръщането в игра на Пол Погба, който влезе през втората част  за първия му мач за сезона.

"Момчетата показаха страхотно представяне срещу един труден съперник и постигнаха заслужена победа“, каза Алегри пред DAZN и Sky Sport Italia.

"Допуснахме два гола, които можехме да избегнем,  но се радвам, че демонстрирахме търпение, а това е знак за зрялост", добави Алегри.

Това е четвъртата поредна победа на Юве в Серия А, която остави тима на 10 точки от четвъртия Лацио, но ако клубът спечели обжалването срещу наказанието от 15 точки, тогава Юве в момента ще бъде на три точки пред Милан и Интер на второ място.

Юве пое контрола през втората част срещу Торино, след като Федерико Киеза и изигралият първия си мач за сезона Пол Погба влязоха от пейката.

"Имахме нужда от свежи крака с различни характеристики. Никога не е хубаво чувството да извадиш Анхел ди Мария, но имаме толкова много мачове и трябва да бъдем внимателни с него. Поставих Рабио пред защитата, имайки нужда от неговата физика, въпреки че той трябва да се подобри в офанзивен план. Трябва да продължим с този дух и да осъзнаем, че смените стават решаващи. Представянето на Фаджоли през второто полувреме беше превъзходно.

„Мина много време, откакто Погба е при нас и сме щастливи, че вече може да го видим на терена. С мачове на всеки три дни имаме нужда от всички на разположение. Имаше много поводи за празнуване, Шчесни достигна 200 участия, Алекс Сандро 300, докато Милик и Кийн имаха рождени дни", каза още Алегри.