Масимилиано Алегри се погрижи да го обяви на конференцията преди мача. „Анхел е изключителен играч, когато държи топката, той е различен от останалите: той е физически здрав и ще започне.“ Анхел, разбира се, е Ди Мария – Господарят на купите.

Ювентус отново разчита на него да ръководи битката на осминафиналите на Лига Европа срещу Фрайбург, след като аржентинецът затвори с хеттрик казуса на Нант, който изглеждаше неимоверно сложен.

Ди Мария е видял толкова много в 127-те международни мача, изиграни с неговите клубове, че не се уплаши от равенството 1:1 в първия мач с французите преди няколко седмици. Днес противникът се променя, но не и мисията на Фидео: да вземе Юве за ръка и да ги преведе в следващия кръг.

Футболът е отборен спорт, но наличието на един играч, който сам на практика има опита на целия отбор от съперници, може да помогне много. Ако съберем мачовете, изиграни от Ди Мария в европейските купи и в националния отбор с Аржентина, стигаме до 256. Целият Фрайбург (26 играчи) спира на 399: общо взето един и половина Ди Мария.

Но е ясно, че тежестта на мачовете, изиграни от аржентинеца, е много различна от тази на огромното мнозинство от момчетата на Щрайх. Сравнението става дори неудобно, ако говорим за трофеи: 32 в клубната и национална кариера за Анхел, 9 за Фрайбург, без да броим тези на много младия Лиенхарт в Реал Мадрид (той игра само един мач в Купата на Краля, преди да бъде добавен към вторият отбор на постоянна основа за два сезона между 2015 и 2017).

Относно манталитета на победителите на Ди Мария, просто попитайте всеки аржентинец: Олимпийски златен медал в Пекин през 2008 г. Копа Америка? Гол на Ди Мария на финала през 2021 г. Финалисима срещу Италия? Ди Мария се разписа. Финалът на световното в Катар? Нов гол на Анхел.

Феновете на Ювентус и Макс Алегри обаче се интересуват повече от настоящето, отколкото от миналото. Ди Мария, между контузии и проблеми (като изгонването в Монца) се бореше през първите месеци в Торино, но през 2023 г. той определено набира инерция, може би необременен от мисълта за предстоящо Световно първенство или дори въодушевен от победата над Франция.

Цифрите говорят ясно - шест гола и три асистенции в 13 мача. Но преди всичко непрекъснатата ангажираност с това, което прави Юве. Дотолкова, че, както беше обяснено от финансовия директор Франческо Калво, удължаването на договора на аржентинеца вече не е химера, а възможност. Но това е за след края на сезона. Днес мисълта е само за Фрайбург, противник, който трябва да бъде уважаван.

Ди Мария ще има задачата да създава и, ако може, да стреля, но отбелязването на голове е преди всичко работа на Душан Влахович. А той има нужда от голове, предвид четирите поредни сухи мача на сръбския нападател.

„Доволен съм от Влахович“, обяви Алегри. „В Рим той изигра добър мач на техническо ниво, особено през първото полувреме. Да бъдеш титулярен централен нападател на Юве е различно от това да играеш за Фиорентина, но той израсна и расте. За един нападател има моменти, в крайна сметка нападателите се оценяват само по голове. Може би срещу Фрайбург той ще вкара два пъти и всичко ще се промени."