Мечтата на Ювентус за трофей през сезона продължава. "Бианконерите" победиха 2:0 като Фрайбург и с общ резултат 3:0 продължават към 1/4-финалите на Лига Европа.

Единственото попадение отбеляза Душан Влахович. Сръбският нападател бе точен от дузпа в края на първата част. резервата Киеза направи 2:0 в самия край на срещата

Гулде пък бе изгонен за домакините. И така остави отборът си с 10 души.


Фаджоли падна в наказателното поле в 15- ата мин и погледна към рефера с надеждата за дузпа. Съдията Сердар Гьозюбюк обаче остави играта да продължи.

Матиас Гинтер се измъкна от защитата на Юве след корнер и стреля с глава в 22-ата мин. Ударът му бе отразен по блестящ начин от Шчесни.

Гол на италианците бе отменен в 27-ата мин. Бремер засече центриране от пряк свободен удар.

Топката се удари в греда и попадна у Мойс Кийн. Той успя да да я подаде към Влахович, който с безпощаден удар я прати в мрежата на домакините. След преразглеждане с ВАР обаче съдиите прецениха, че сърбинът е зад гърба на отбраната на Фрайбург и отмениха попадението.

В 41-ата мин Кийн бе изведен сам срещу вратаря Флекен, но стражът спаси.

В следващата атака Юве получи дузпа. Федерико Гати стреля, но Мануел Гулде парира шута му. ВАР съдията веднага сигнализира на главния, че бранителят на немците е играл с ръка. След кратко преразглеждане Сердар Гьозюбюк посочи бялата точка. На всичкото отгоре реферът вдигна и картон на Гулде, за когото това бе втори и той бе изгонен.

С дузпата се нагърби Душан Влахович. Сърбинът стреля силно, а Флекен за малко да избие, но все пак топката се оплете в мрежата му.

В 57-ата мин дойде най-спортният момент в срещата. След центриране от фаул последва разбъркване в наказателното поле на Юве. В паниката играч на бианконерите върна топката с крак към Шчесни, а вратарят я улови.

Играчите на Фрайбург хукнаха към съдията с претенции за двоен удар, но вместо това реферът отсъди нарушение в атака.

Въпреки че бе с човек по-малко на терена, немският тим не се предаде и търсеше начини да изравни резултата.

Домакините бяха по-активни след почивката, но така и не стигнаха до чисто голово положение.

Мойс Кийн пропусна да вкара втори гол за Ювентус в 84-ата минута. Ударът му от границата на наказателното поле обаче прелетя в аут.

В добавеното време бомбен шут на Киеза срещна гредата. Националът на Италия бе изведен на крилото. Той навлезе навътре в пеналта на домакините и изстреля истински снаряд, но нацели гредата.

В 94-ата мин обаче нищо не успя да спре Киеза.Той получи в наказателното поле и от точката за изпълнение на дузпа оформи крайния резултат. 

Фрайбург - Ювентус 0:2

Голмайстор: 0:1 Влахович - дузпа (44); 0:2 Киеза (90+)

Стартови състави:

Фрайбург: 26. Флекен, 17. Кюблер, 28. Гинтер, 5. Гулде, 5. Сидия, 8. Егещайн, 27. Хьофлер,  30. Гюнтер, 42. Доан, 38. Грегорич, 9. Хьолер

Ювентус: 1. Шчесни, 6. Данило, 3. Бремер, 15. Гати, 11. Куадрадо, 44. Фаджоли, 5. Локатели, 25. Рабио, 17. Костич, 9. Влахович, 18. Кийн