Ювентус направи дубъл над Интер след победа с 1:0 на Сан Сиро. Старата госпожа събра 41 точки и въпреки отнетите 15 точки са на седем точки от четвъртия Милан. Единственият гол в мача вкара Филип Костич, но попадението ще остане в историята като много спорно. При овладяването на топката Адриен Рабио игра с ръка, но съдиите зачетоха попадението след 4 минути разглеждане на ситуацията.

За Интер това е 9-а загуба за сезона. Нерадзурите остават трети в класирането с 50 точки, на 2 зад Лацио и на 21 от лидера Наполи.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги беше без контузените защитници Бастони и Шкринияр. Вместо това в триото в отбрана започнаха Де Фрай и Дармиан. Марсело Брозович получи титулярно място в средата на терена вместо Мхитарян.

За Ювентус също имаше липси. Ди Мария и Киеза останаха на пейката, а Гати започна в триото в отбрана. Суле помагаше на Влахович в атака.

Началото бе за Интер. Удар на Барела от дистанция бе избит от Шченсни в корнер. Последва добра комбинация между Барела и Лукаку завърши с добър удар на халфа, но Шченсни отново спаси.

В 23-ата минута дойде гола на Ювентус, който остава много спорен. Рабио овладя топката в центъра на терена и след размяна на пасове с Влахович, подаде към Костич, който стреля по диагонала и направи 1:0. Реферите зад ВАР дълго време разглеждаха ситуацията дали Рабио играе с ръка при овладяването на топката. В крайна сметка обаче реферът посочи центъра – 1:0.

Това бе 11-ия гол, в който Костич участва този сезон – повече от всеки друг играч на Юве. Сърбинът има 8 асистенции и 3 попадения. Той асистира и за двата гола в първия мач между Юве и Интер за сезона.

Второто полувреме започна с шанс за Брозович. Димарко получи дълго подаване и стреля в тялото на Де Шилио, след което топката се озова в Брозович. Ударът на хърватина от добра позиция бе твърде нескопосан.

Интер продължи да опитва, но без успех. Гати изби топката при добро центриране на Интер, а в ответната контраатака Костич се размина с гола. После пък Киеза направи отлична контра, но удара му от границата на наказателното поле бе спасен от Онана. Малко след това Киеза се контузи и бе сменен.

Напрежението изби след последния сигнал, когато двата отбора се сбиха. Съдията показа червени картони на Паредес и Д'Амброзио.

ИНТЕР – ЮВЕНТУС 0:1

0:1 Костич 23

ИНТЕР: Онана, Дармиан (80 Кореа), Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис (83 Беланова), Барела (63 Мхитарян), Брозович, Чалханоглу, Димарко (63 Д’Амброзио), Лукаку (80 Джеко), Лаутаро Мартинес

ЮВЕНТУС: Шченсни, Гати, Бремер, Данило, Де Шилио (75 Куадрадо), Фаджоли, Локатели, Рабио, Костич, Суле (66 Киеза 83 Паредес), Влахович