Медиите в Италия твърдят, че Пауло Дибала иска да съди Ювентус за 50 милиона евро, което е разликата между договора, който той е договорил със Старата госпожа, и сегашния му контракт с Рома. Историята между Ла Хоя и Бианконерите рискува да завърши в съдебна битка, които все още дължат около 3 милиона евро от заплатата на нападателя. Сделка, която прокуратурата и федерацията разследват.

Според "Кориере дела сера" и "Република" аржентинецът иска Ювентус да плати дължимата сума до април или ще съди бившия си клуб. Това обаче не е всичко, тъй като адвокатът на играча изглежда е решен да съди Ювентус, защото не са удължили изтичащия договор на нападателя през 2021-22.

Съобщава се, че адвокатът на Дибала Лука Ферари е казал на помощник-прокурора Марко Джанолио и прокурора Марио Бендони на 28 февруари, че клубът и неговият клиент са се съгласили на нов договор „във всеки основен елемент“: петгодишен договор на чиста стойност 9,2 милиона евро, около 17,4 евро м преди данъци.

Според доклада Дибала е позволил на свой представител – който не е негов агент – да заобиколи професионалната тайна и да разкрие подробностите от споразумението си на прокурорите в Торино. "Мисля, че ще следвам два пътя“, казал адвокатът на Дибала Ферари пред прокурорите Джанолио и Бендони. „Действайте както въз основа на неуспешното подновяване, така и въз основа на защитните писания, подписани с втора маневра.“

Дибала беше подписал неразкрито споразумение с Ювентус, което трябваше да даде на Ла Хоя 3 милиона евро, независимо дали остане или напусне Торино.

Договорът на Дибала с Юве изтече през юни 2022 г., но Ювентус първоначално се съгласи да удължи престоя му, след което промени решението си няколко месеца по-късно, след покупката на Душан Влахович за 80 милиона евро за Фиорентина.

Следователно Дибала не само ще съди Ювентус за 3 милиона евро, ако не му бъдат платени до април, но ще поиска още 50 милиона евро, което е разликата между споразумението, което беше постигнал с Ювентус, и тригодишния договор, който подписа с Рома миналото лято .