Разследването на тайните споразумения за заплати на Ювентус разкри разговор между директорите на клуба, където според медиите, Кристиано Роналдо е подписал документи. Прокуратурата в Торино проучва финансовите практики на Бианконерите през последните няколко години, а именно предполагаемото им използване на завишени трансферни стойности на играчи за фалшифициране на капиталови печалби и тяхното подвеждане на пазара с тайни споразумения за заплати на играчи. Разследването се нарича "Призма" и има вероятност и заради него Ювентус да пострада.

Calciomercato.com подчертава как финансовата полиция е разкрила разговор между множество директори на Ювентус в WhatsApp, където те обсъждат ситуацията на Роналдо. В 13:42 ч. на 23 април 2021 г., секретарят на клуба Паоло Морганти написа в групата WhatsApp: „Маневра за втора заплата, Кристиано подписа. Той има копие от всички документи. Спортният директор Федерико Черубини тогава отговоря: "Добре!"

В същия разговор в WhatsApp шефът на правния отдел на Ювентус Чезаре Габазио написа три дни по-рано: „Първият, който е готов да подпише, е Кристиано.“

На 11 септември 2021 г. Морганти изпраща вътрешен имейл, в който се казва: „Възможно сумата, посочена да е тази, която играча трябва да получи на ръка.“

Роналдо привидно се отказа от заплати от 19 548 333,33 евро през сезон 2020-21, в ранните етапи на пандемията от COVID, и прокуратурата в Торино смята, че клубът частно се е съгласил да плати това, въпреки че обяви решението си да замрази заплатите за няколко месеца.